Afbeelding
Leonard Passchier

Lintje voor negen Vlissingers

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - Tijdens de lintjesregen heeft de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar vrijdag aan acht personen een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dick van den Bout is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Echtpaar Dert-Goedhart, de dames Ovaa-de Witte en Luteijn-de Bue en de heren Wilmering, Passchier, Koeijvoets en Joziasse mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Tom Joziasse is donderdagavond al verrast met het lintje.

Burgemeester Van den Tillaar maakte vrijdag een hele rondrit om zijn inwoners op verschillende plaatsen te verrassen met het lintje.

Geridderd

Dick van den Bout is geridderd voor zijn belangeloze inzet op meerdere terreinen.  Zo is hij sinds 2000 betrokken bij de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Hij is voorzitter van Stichting Odensehuis Zeeland, voorzitter van het bestuur van het landelijk platform Odensehuizen, lid van de raad van toezicht van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs op Walcheren en lid van de raad van toezicht van de Stichting voor passend voortgezet onderwijs op Walcheren.

Schildklierorganisatie

Jacoba Neeltje Luteijn–de Bue kreeg het lintje, omdat ze onder meer voorzitter was van de Zeeuwse vrijwilligers van de Schildklier Organisatie Nederland. Ook heeft ze zich voor deze organisatie jaren ingezet voor de schildkliertelefoon en bijscholingen en vergaderingen.

Seolto

Leintje Maria Ovaa–de Witte is al sinds 1970 vrijwilliger. Zo is ze bloeddonor, collectant voor het Longfonds, bestuurslid bij korfbalvereniging Seolto en actief voor de Samenloop voor Hoop ten bate van KWF Kankerbestrijding en op het gebied van activiteiten voor ouderenzorg.

Scheidsrechter

‘Sportman’ Cornelis Koeijvoets verricht al vrijwilligerswerk sinds 1968. Zo was hij jaren voetbalscheidsrechter, lid van de scheidsrechterscommissie KNVB/COVS Walcheren en scheidsrechtersbegeleider.

Marechaussee

Willem Passchier maakt zich al sinds 1954 verdienstelijk voor de samenleving. Zo heeft hij zich ingezet voor de Koninklijke Marechaussee, PKN-gemeente Vlissingen, de collecte voor de Hartstichting en voor tennisvereniging DOS Vlissingen. Tot op de dag van vandaag is hij scheidsrechter bij volleybalvereniging Ardito.

Ons Genoegen

Albert Wilmering heeft ook allerlei functies op zijn vrijwilligers-cv staan. Zo was hij vele jaren actief voor de Vereniging van Eigenaren van Residence Belvedere Vlissingen, het Loodswezen in Vlissingen en voor het katholiek kleuter- en basisonderwijs Vlissingen. Sinds 1996 is hij betrokken bij de Koninklijke Harmonievereniging Ons Genoegen

Echtpaar

Het echtpaar Wouter en Helena Dert–Goedhart is al jarenlang actief voor Regio Scouting Zeeland. Meneer is al sinds 2004 voorzitter van Stichting Scout Centrum Zeeland. Mevrouw is naast haar inzet voor de scouting collectant voor de Hartstichting.

Basketbal

Donderdagavond kreeg Tom Joziasse al zijn lintje opgespeld. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij al dertig jaar bestuurslid is van basketbalvereniging BC Vlissingen.

Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04