Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen.
Burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen.

Burgemeester: ‘Houd oog voor elkaar’

Door: Britta Janssen Actueel

OOST-SOUBURG - Om de kwetsbare mensen te beschermen, drukt de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar de inwoners van zijn gemeente op het hart om alle coronavoorschriften op te volgen. “Stuur vaker een kaartje of pleeg een belletje om elkaar in deze tijd toch te blijven vasthouden.”

Het coronavirus, dat ook al in de gemeente Vlissingen is opgedoken, zet het leven op zijn kop. “Dit hebben we nog nooit meegemaakt”, zegt Van den Tillaar vrijdag. “Ik ga ervan uit dat er nog nieuwe maatregelen komen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Maar samen kunnen we veel opvangen. Het vraagt alleen aanpassing van ons allemaal. Het belangrijkste is dat we ons aan de regels houden, zoals geen handen schudden en goed je handen wassen.” 

Helpen

De burgervader ziet in deze onzekere tijd ook kracht en creativiteit opborrelen, bij zowel inwoners als ondernemers. “Veel bedrijven hebben het moeilijk, maar je ziet bijvoorbeeld ondernemers die afhaalpunten openen en restaurants die aanbiedingen thuis bezorgen. Ze maken er het beste van en proberen elkaar te helpen.” 

Compliment

Van den Tillaar is ook onder de indruk van hoe bijvoorbeeld ouders thuis werken en tegelijkertijd de kinderen helpen met thuis leren. “Dat vraagt ook afstemming en creativiteit. Daarnaast maak ik een compliment aan het onderwijspersoneel, die de lessen zoveel mogelijk proberen te laten doorgaan. Kids maken foto’s van hun werk en sturen die naar de leerkracht. Hartstikke mooi.”

Hulpverlening

Van den Tillaar is nauw betrokken bij de organisatie van de (crisis) hulpverlening. “Op dat front houd ik me bezig met de continuïteit van onder meer de brandweerdienst. De ziektegevallen kunnen gaan toenemen en daarvoor houd ik vinger aan de pols.” Hij werkt hierbij samen met andere burgemeesters en organisaties, zoals de Veiligheidsregio Zeeland. “De agenda ligt compleet overhoop. Veel afspraken gaan niet door. Maar er komen veel overleggen bij. De medewerkers in het gemeentehuis werken veel thuis, maar de balies blijven open om de dienstverlening zoveel mogelijk overeind te houden. Uiteraard wel met aandacht voor ieders gezondheid.”

Toeristen

Overleg is er ook over het toeristenseizoen dat normaal gesproken met Pasen begint. “De Zeeuwse toeristische sector denkt hierover gezamenlijk na. Kunnen er met Pasen nog wel toeristen komen? Wat zijn de risico’s, bijvoorbeeld voor de druk op de gezondheidszorg? Daarover moeten we vooraf nadenken. Maar het mooie is dat dat ook gebeurt. Mensen nemen hun verantwoordelijkheid.”

Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04