Afbeelding
Foto: Marijn Riemens

Gemeente informeert over nieuwbouw basisscholen

Door: Marijn Riemens Algemeen

OOST-SOUBURG - Een nieuw gebouw voor de basisscholen Burcht-Rietheim en Tweemaster-Kameleon op hun huidige locatie. Als alles volgens plan verloopt, is dit eind 2020 een feit. Om de bouw te realiseren, krijgen leerlingen na de zomervakantie les in noodgebouwen aan de Roerstraat en Dongestraat. Omwonenden van deze straten werden daarom afgelopen week door de gemeente Vlissingen geïnformeerd over de tijdelijke huisvesting en de aanstaande verkeerssituatie.

De drukbezochte bijeenkomst vond plaats in het gebouw van de Tweemaster-Kameleon aan het Oranjeplein. Van de gemeente Vlissingen waren tien medewerkers aanwezig die de bewoners en omwonenden van de Roerstraat en de Dongestraat informeerden over de tijdelijke huisvesting, de parkeermogelijkheden en eventuele verkeerssituaties die na de zomervakantie kunnen ontstaan. ''Als we bouwers voor de nieuwe scholen hebben, want dat horen we pas in juni'', zegt projectleider van de gemeente Henk van Pelt.

De directeur van de Tweemaster-Kameleon, Ruud Hoogesteger, was ook aanwezig. Leerlingen van zijn school krijgen na de zomervakantie tot eind 2020 les in een noodgebouw aan de Roerstraat, terwijl de kinderen van de Burcht-Rietheim tijdelijk worden ondergebracht in een pand aan de Dongestraat. ''Al zestien jaar lang zijn we in Oost-Souburg opzoek naar een plek voor twee scholen. Dat is niet gelukt en daarom krijgen de scholen op hun huidige locatie een nieuw pand'', legt Van Pelt uit. ''Voor de Burcht-Rietheim is dat een gebouw aan de Van Visvlietstraat en voor de Tweemaster-Kameleon eentje aan de Jan de Priesterstraat. De huidige panden zijn zo ontzettend oud, die moeten echt worden vervangen.''

Verkeerssituatie

De nadruk lag tijdens de informatieavond vooral op de verkeerssituatie die ontstaat wanneer de leerlingen van de Burcht-Rietheim en de Tweemaster-Kameleon les krijgen op de tijdelijke locaties aan de Roerstraat en de Dongestraat. ''Daar hebben we een aantal ideeën over opgesteld'', stelt Ties van Ederen, medewerker van de gemeente Vlissingen. ''We willen het auto- en het fietsverkeer zoveel mogelijk van elkaar scheiden. Dit doen we door het voetpad vlakbij de Dongestraat te veranderen in een fietspad. Het beste zou zijn om niet met de auto te komen, maar mocht dit toch het geval zijn, dan is het de bedoeling dat iedereen zoveel mogelijk één richting op rijdt.'' Leerlingen van de Burcht-Rietheim die uit het zuiden van Souburg komen, wordt geadviseerd via de Burgemeester Stemerdinglaan en de Middelburgsestraat naar de Dongestraat te rijden. Ouders die hun kinderen naar de tijdelijke locatie van de Tweemaster-Kameleon aan de Roerstraat brengen, kunnen hun auto het beste parkeren in de Hontestraat en vandaar hun kinderen te voet naar school begeleiden. Wie de Amstelstraat gebruikt, kan de wijk via de Lingestraat en Diezestraat verlaten. ''Op die manier hopen we onnodige drukte te voorkomen'', aldus Van Ederen.

Suggesties

Voor aanwezige bewoners en omwonenden van de Dongestraat en de Roerstraat was er tijdens de bijeenkomst de mogelijkheid om mee te denken over de verkeerssituatie in beide straten en eventuele suggesties en tips op te schrijven. Zo kwam iemand met het voorstel een stopverbod in te stellen voor de ingang van het noodgebouw aan de Roerstraat en wees een bewoner van de Dongestraat op een onverharde fietsroute langs het park in zijn straat. Vaste parkeerplekken realiseren, enkel voor degenen die in de Roerstraat of Dongestraat wonen werd ook als optie genoemd. De gemeente Vlissingen gaat de suggesties van de omwonenden meenemen in het vervolgtraject van de nieuwbouwplannen. ''We gaan kijken in hoeverre ze relevant en in te passen zijn'', zegt projectleider Van Pelt. ''Maar eerst moeten we afwachten. Het wordt heel spannend in juni.''

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS

Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04