Phoenix Earl, Johnny Keim, Rick Pieters, Rick Sturm, Peter Keim en Robbert Pieters (vlnr) met hun medailles.
Phoenix Earl, Johnny Keim, Rick Pieters, Rick Sturm, Peter Keim en Robbert Pieters (vlnr) met hun medailles. Foto: Privébezit

Autofanaten crossen met 'ouwe bak' door sneeuw bij Carbage Run

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - De autofanaten van Team Belle Knoppe uit Vlissingen hebben voor de tweede keer de finish van de Carbage Run, een avontuurlijke tocht met oude auto’s door Scandinavië, bereikt.

“De Carbage Run is de ultieme roadtrip door Scandinavië”, vertelt Vlissinger Peter Keim, eigenaar van Belle Knoppe. Hij beleefde de winterse avonturen met zijn plaatsgenoten Phoenix Earl, Johnny Keim, Rick Pieters, Robbert Pieters en Rick Sturm uit Kloetinge. “Bij de Carbage Run trotseer je met een auto van minimaal twintig jaar oud de winterse landschappen.” En dat is gelukt. Na maanden van sleutelen aan hun 23 jaar oude Audi 80 Quattro met vierwielaandrijving, verscheen het team, onder meer gesponsord door Megabed, deze maand aan de start in het Deense Kopenhagen. In vijf etappes, ook door Zweden en Noorwegen, kwamen de Zeeuwen aan bij de finish in Göteborg. “In vijf dagen hebben we ruim 2500 kilometer afgelegd. Met de heen- en terugreis hebben we in een week bijna 5000 kilometer gereden.”

IJs

Aan de Carbage Run deden ongeveer vierhonderd auto’s mee. “Overal in steden en dorpjes stonden mensen langs de weg te zwaaien. We hebben onderweg in Noorwegen stickers uitgedeeld en wij kregen Noorse vlaggetjes van de bevolking.” De mannen reden ook door landschappen waar niemand te zien was. “Dit jaar lag er minder sneeuw dan vorig jaar. De eerste en laatste dag waren zonder sneeuw, waardoor we alleen over heuvelachtig gravel en grindwegen reden. Maar de overige drie dagen waren vol met ijs en sneeuw en vooral het ijs zorgde voor lastige omstandigheden.”

Boer

Het team heeft bij haar tweede deelname zonder grote problemen de finish weten te behalen. “Vorig jaar ging dat een stuk slechter. Toen hadden we een kapotte brandstofpomp, waardoor we bijna uitvielen. Wel maakte dit jaar ons collega-team, met Rick en Robbert Pieters en Phoenix Earl, een grote schuiver. Hun BMW zat zo diep vast in de sneeuw dat we drie uur aan het graven en ploeteren waren. Zelfs onze Audi met vierwielaandrijving kreeg de auto niet losgetrokken. Een lokale boer heeft ons geholpen en met zijn tractor de BMW uit de sneeuw getrokken. Inmiddels was het allang donker in het hoge Noorden en moesten we nog driehonderd kilometer in het pikkedonker over ijzige bergweggetjes afleggen. Door al het oponthoud en de lastige omstandigheden zijn we met de twee teams vijftien uur onderweg geweest. Maar uiteindelijk doe je het daar een beetje voor, het moet uitdagend en avontuurlijk zijn.”

Op de Facebook-pagina van Belle Knoppe staan dagverslagen en foto’s van hun Carbage Run.

De Audi en BMW van de Zeeuwse mannen trotseren besneeuwde wegen.
Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04