Rita Carol wil mensen met haar lied positiviteit meegeven.
Rita Carol wil mensen met haar lied positiviteit meegeven. Foto: Déborah Carol

Rita Carol maakt lied om mensen te bemoedingen

Door: Britta Janssen Algemeen

OOST-SOUBURG – Rita Carol uit Oost-Souburg heeft met hulp van haar kinderen een videoclip gemaakt bij haar lied ‘Zolang jij rondzingt, zing ik terug’. Ze schreef het nummer om de angst voor het coronavirus af te zwakken en mensen te helpen om het gevoel een positieve kant op te zingen.

Rita Carol zingt al van jongs af aan. Ze leerde piano spelen, trad op en nam deel aan verschillende talentenjachten. Ze heeft vaak liedjes voor haar vriendinnen en familie geschreven, maar durfde het niet aan om ermee naar buiten te treden. Sinds enkele jaren is ze lid van de Goese musicalgroep Musical-Vrienden. “Ik vind het leuk om zang, spel en dans te combineren in musical”, vertelt Carol. “Daarnaast speel ik veel thuis en schrijf ik liedjes. Als ik iets maak, wil ik dat het echt goed is voordat ik het aan anderen laat horen. Over dit lied ben ik tevreden en mijn dochter heeft er een prachtige video bij gemaakt.”

Uitdaging

Manuëla Carol (21) vindt mediavormgeving een van de leukste dingen die er is. “We hebben gefilmd in het bos bij Kasteel Westhove en op het strand van Zoutelande. Manuëla had de beelden er snel goed op staan. Thuis heeft ze alles keurig aan elkaar gemonteerd en de muziek eronder gezet.” Het opnemen van de muziek bleek een uitdaging te zijn. Rita heeft zowel een digitale als een akoestische piano. “Mijn zoon Ruben heeft uitgezocht hoe we de klanken van de digitale piano konden opnemen en naar de computer konden overbrengen.”

Melodie

Door de krachten van de gezinsleden te bundelen hebben ze in korte tijd het lied kunnen uitbrengen. De videoclip staat sinds twee weken online en is inmiddels meer dan 1.300 keer bekeken. “Ik heb van verschillende mensen gehoord dat de melodie in hun hoofd blijft hangen,” zegt Rita Carol, die trots is op dit compliment. “Het coronavirus is iets verschrikkelijks, maar dat mag ons niet tegenhouden om positief te denken. Zingen helpt om je goed te voelen.”

Toegezongen

In het lied wordt het coronavirus toegezongen. ‘Zolang jij rondzingt, zing ik terug’ is een belofte van doorzettingsvermogen, waarmee Carol de overheersende kracht van het coronavirus wil overstemmen. “Ik hoop dat mensen zich door het lied meer verbonden voelen met anderen. Als we uit liefde en vertrouwen handelen, kan de angst niet de overhand krijgen.”

Meer informatie

Het lied ‘Zolang jij rondzingt, zing ik terug’ is te vinden op You Tube-kanaal www.youtube.com/user/1972pearl of typ in de zoekbalk de titel van het lied in.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04