SUP-yoga helpt je te focussen.
SUP-yoga helpt je te focussen. Foto: Edwin Paree

Spelen met de elementen bij strand- en SUP-yoga

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG – Tien jaar geleden begon Yoga By The Sea op het strand bij Domburg. In de loop der jaren kwamen er meer locaties bij en ging Jessica Groenenberg SUP-yoga geven, een yogavorm waarbij je in het water balanceert op een paddleboard. Het 2020 zomerprogramma is samengesteld en wanneer het regenachtig weer is, gaan de yogalessen door op een binnenlocatie.

Jessica Groenenberg begon Yoga By The Sea met de droom een platform te creëren waar yogadocenten hun diensten konden aanbieden. “In Thailand heb ik yoga leren kennen. Ik zag hoe de verschillende docenten met elkaar samenwerkten en wilde dat ook in Zeeland.”

Het zweverige imago van yoga begint te veranderen. Steeds meer mensen ervaren hoe weldadig yoga voor hen kan zijn. Met zoveel verschillende stijlen is er voor iedereen wel een vorm te vinden die past.

Balans

Jessica Groenenberg en medeorganisator Anne van den Ban hebben een passie voor water. Ze geven meerdere keren per week een SUP-yogales bij de Veerse Dam op het Veerse Meer. “Een SUP-board helpt je om te focussen op je balans”, legt Van den Ban uit. “Alle spieren in je lichaam zijn aan het werk en dat maakt deze vorm van yoga intensiever dan yoga op het land. Op een SUP-board voel je hoe je gedragen wordt door het water.”
Zowel bij SUP-yoga als strandyoga zijn het de natuurelementen die een extra dimensie geven. “Spelen met de wind en het zand is heerlijk”, zegt Groenenberg. “Je wordt je bewust van je omgeving en dat je onderdeel bent van die schoonheid.”

Buitenlucht

Yoga By The Sea verzorgt het hele jaar door yoga, zowel binnen als buiten. Op het strand bij Kitesurfschool Vertigo bij Vrouwenpolder staat een grote tent waar dertig mensen met ruime afstand van elkaar yoga kunnen beoefenen. “Als het slecht weer is, kunnen we daar overdekt in de buitenlucht lesgeven. Dat is echt geweldig.”

Yogaboeket

Andere lessen worden geven bij Strandpaviljoen Kon-Tiki Beach bij Dishoek en aan de andere kant van het duin staat Strandhotel Westduin waar de lessen doorgang kunnen vinden mocht het weer tegenzitten.
De diversiteit van Yoga By The Sea maakt het voor zowel de leerlingen als voor de docenten leuk. “We geven regelmatig retraites en workshops”, vertelt Groenenberg. “De samenwerking en afstemming tussen verschillende docenten is belangrijk en gaat bijna als vanzelf. Ook grote groepen kunnen we voorzien. Dan komen we met een team docenten en beleven we met z’n allen een geweldige yogadag.”
Yoga By The Sea is als een yogaboeket waar alle kleuren inzitten: verschillende stijlen, locaties en docenten. “Yoga is voor iedereen goed en er is dan ook voor iedereen een fijne yogastijl te vinden.”

Meer informatie

Meer informatie over Yoga By The Sea is te vinden op https://yogabythesea.nl/

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04