Logo souburgschecourant.nl

Waterschappers gaan klassen in bij Week van ons water

  Actueel

MIDDELBURG - Tijdens de landelijke Week van ons Water, van woensdag 1 mei tot en met zondag 12 mei, vertellen medewerkers van waterschap Scheldestromen op Zeeuwse scholen over hun werk.


Waterschap Scheldestromen organiseert dit jaar geen openbare activiteiten. Wel heeft ze bijvoorbeeld een nieuw, educatief spel voor het voortgezet onderwijs: de Democratiegame. Hierbij stemmen leerlingen voor een waterschapsbestuur, vormen samen dit bestuur en nemen dan politieke beslissingen die verschillende gevolgen hebben. Ze kunnen investeren in duurzaamheid, maar moeten dan misschien bezuinigen op dijkonderhoud. Wat kiezen de leerlingen? 

Gastlessen

Het schap houdt ook reguliere gastlessen en rondleidingen bij waterzuiveringsinstallaties. Waterschappers verzorgen een gastles voor de basisscholen de Berenburcht in Oostburg, de ABS in Middelburg en de Koningin Julianaschool in 's-Gravenpolder.  

Waterdiertjestelling

Voor de nationale Waterdiertjestelling kunnen natuurliefhebbers met een schepnet waterdiertjes vangen en helpen om de waterkwaliteit in beeld te brengen. Iedereen die waterdiertjes vangt en deze invoert op www.waterdiertjes.nl krijgt een kwaliteitsscore van 1 tot 10 op het scherm. Bovendien wordt de waarneming met een kleur op de kaart gepubliceerd, waarmee de gegevens voor iedereen inzichtelijk zijn.

De Week van ons water wordt georganiseerd om Nederlanders te laten zien wat er allemaal bij komt kijken om het land droog en bewoonbaar te houden.