Logo souburgschecourant.nl
Foto: Linda Raaphorst

College wil vier lege panden slopen

  Actueel

OOST-SOUBURG - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, worden vier voormalige verenigingsgebouwen aan de Ridderspoorlaan en het Baskensburgplein in Vlissingen en aan de Middelburgsestraat in Oost-Souburg zo snel mogelijk gesloopt. 


De gemeenteraad moet nog akkoord geven voor het plan. Het college wil van de panden af, omdat ze leeg staan, geen functie meer hebben en verouderd zijn.

Strategisch

Aan de Ridderspoorlaan gaat het om twee, grotendeels houten, gebouwen. Vroeger had Koninklijke Harmonie Ons Genoegen hier haar clubhuis. Nu de muziekvereniging verhuisd is, hebben de pandjes geen bestemming meer, vertelt de Vlissingse wethouder Rens Reijnierse, die over het accommodatiebeleid gaat. 

Ook het voormalige clubgebouw van de opgeheven vereniging Zeeland Sport staat op de nominatie voor sloop. Het staat al een jaar leeg en ligt op een strategische plek in Baskensburg, aldus b&w. “Het is geen geheim dat wij dat gebied op termijn willen ontwikkelen als bedrijventerrein”, zegt de Vlissingse wethouder John de Jonge, die economische zaken en ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft. “Het oude clubgebouw blokkeert de ingang van het Baskensburgplein naar het terrein erachter.”

Inplanten

In Souburg willen b&w het houten gebouw weghalen op het terrein aan de Middelburgsestraat, waar de organisaties Razzmatazz en de Regenboog gehuisvest zijn. “Het stenen gebouw blijft”, aldus Reijnierse.

De lege gebouwen zonder functie zijn volgens het college geen fraai zicht voor de omgeving. “We willen de grond na de sloop inplanten en kijken later wat we ermee doen”, zegt De Jonge.