Logo souburgschecourant.nl
Het Nollebos en Westduingebied langs de Vlissingse kust.
Het Nollebos en Westduingebied langs de Vlissingse kust. (Foto: Britta Janssen)

Nieuwe werksessie over Nollebos op 30 september

  Actueel

VLISSINGEN - In het stadhuis in Vlissingen vindt maandagavond 30 september een derde werksessie plaats over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen.


Belangstellenden die aanwezig willen zijn bij de bijeenkomst kunnen zich aanmelden. De input die de gemeente Vlissingen krijgt tijdens de werksessies gebruikt ze voor het opstellen van een toekomstvisie, een zogenaamd streefbeeld, voor het Nollebos en Westduingebied. Architect Jan van Minnebruggen maakt hiervoor een ontwerp voor het gebied. "Het kan zijn dat de sessie van 30 september de laatste is, maar als er aanleiding voor is, komt er mogelijk nog een", laat wethouder Rens Reijnierse woensdag weten. 

Uitgesteld

De derde werksessie zou oorspronkelijk eind juni plaatsvinden, maar kon toen niet doorgaan, omdat de gemeente nog onderzoek naar de waterhuishouding en samenstelling en kwaliteit van de bodem afwachtte. 'Deze informatie is nodig om na te gaan of bepaalde ideeën ook realiseerbaar zijn', liet Vlissingen destijds weten. Nog niet alle vragen zijn beantwoord, vertelt een gemeentewoordvoerder woensdag, maar er is nu wel een datum geprikt voor de derde werksessie. 

Functies

Het toekomstplan voor het Nollebos is veelbesproken, vanwege de mogelijke nieuwe toeristische bebouwing in het gebied. Tegenstanders hiervan vinden dat er in het Nollebos en Westduingebied alleen groenonderhoud nodig is. Architect Jan van Minnebruggen stelt dat het gebied meerdere functies, voor verschillende soorten gebruikers, kan hebben en dat die functies elkaar zelfs kunnen versterken.

Aanmelden

Aanmelden voor de werksessie van 30 september kan per mail via nollebos@vlissingen.nl. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. Belangstellenden die eerder al werksessies hebben bijgewoond, zijn per brief uitgenodigd voor de nieuwe bijeenkomst. Nieuwe aanwezigen bij de werksessie stromen in in het al lopende traject. Kijk voor meer informatie over de nieuwe visie voor het Nollebos en Westduingebied op www.vlissingen.nl/nollebos.