Logo souburgschecourant.nl
Een foto uit 1961 van de gitaarband van het Leger des Heils in Vlissingen.
Een foto uit 1961 van de gitaarband van het Leger des Heils in Vlissingen.

Leger des Heils Walcheren viert 130-jarig jubileum

  Actueel

VLISSINGEN - Het Leger des Heils Walcheren viert zaterdag en zondag (21 september) haar 130-jarig jubileum met activiteiten in haar gebouw aan het Zwin in Middelburg.


'Honderddertig jaar geleden vond de eerste kerkdienst van het Leger des Heils plaats op Walcheren', aldus het leger. Ruim honderd jaar waren er in zowel Vlissingen als Middelburg afdelingen. Zo'n vijftien jaar geleden zijn die samengevoegd. 

Padvinderij

'Rond 1930 werd de padvinderij voor de jeugd druk bezocht, naast talloze andere activiteiten voor jong en oud. Rond 1990 maakte de noodopvang deel uit van het Leger des Heils.' Naast de kledingwinkels in Vlissingen en Middelburg is het kerkgebouw ook de uitvalbasis voor de ambulante hulpverlening van het leger.

Jubileumactiviteiten

Zaterdag viert het Leger des Heils haar jubileum onder meer met een reünie tussen 14.00 en 16.30 uur voor iedereen die bij het Leger des Heils betrokken is of was. De aanwezigen kunnen met elkaar bijpraten en een presentatie bekijken over de geschiedenis van de organisatie. Om 19.30 uur is er een jubileumconcert. Daaraan werken naast de eigen groepen brassband Crescendo uit Oostkapelle en zangkoor Halleluja uit Goes mee.

Zondag is er een jubileum-danksamenkomst die om 10.00 uur begint.