Logo souburgschecourant.nl
Wat te doen bij vlam in de pan? Bezoekers van de pop-up store krijgen tips over mogelijke gevaren in huis.
Wat te doen bij vlam in de pan? Bezoekers van de pop-up store krijgen tips over mogelijke gevaren in huis. (Foto: Annet Eekman)

Grote demonstratie in Week van de Veiligheid

  Actueel

GOES - Op maandag 7 oktober begint de Zeeuwse Week van de Veiligheid. Tot en met zondag 13 oktober zijn er allerlei activiteiten om de Zeeuwse bewust te maken van gevaren en hoe te handelen in onveilige situaties. "Zo is er vrijdag 11 oktober een spectaculaire veiligheidsdemonstratie in Goes", vertelt een woordvoerder van organisator Zeeland Veilig.


De aftrap van de Zeeuwse Week van de Veiligheid vindt op maandag 7 oktober om 10.00 uur plaats in de Zeeland Veilig Pop-up store op de Grote Markt in Goes. Hier ervaren de bezoekers in zes kamers op een interactieve manier wat je kunt doen om bijvoorbeeld brand te voorkomen, hoe je je huis veilig kunt maken en wat je moet doen als er toch iets misgaat. 

De pop-up store is wekelijks geopend op woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00, en blijft toegankelijk tot en met 2 november.

Veiligheidsdemonstratie

Verspreid door de provincie staan er tijdens de week verschillende activiteiten op het programma. "Zo zijn wijkagenten van de gemeente Borsele in de supermarkt beschikbaar voor een goed gesprek, lanceren we een VR-game over gevaarlijke stoffen die iedereen kan spelen, en komt er een spectaculaire veiligheidsdemonstratie op de Grote Markt in Goes." Daarnaast organiseren verschillende brandweerposten informatie- en wervingsavonden en houden zorgorganisaties en bedrijven ontruimingsoefeningen.

Overzicht

Een overzicht van alle activiteiten in de week staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.