Logo souburgschecourant.nl
Bij het burgemeestersontbijt mag een leerling van groep 8 van De Burcht-Rietheim de ambtsketting even dragen.
Bij het burgemeestersontbijt mag een leerling van groep 8 van De Burcht-Rietheim de ambtsketting even dragen. (Foto: Britta Janssen)

Ontbijt met kinderen en keten

  Actueel

OOST-SOUBURG - Een grote ontbijttafel stond er donderdagmorgen in het gemeentehuis van Vlissingen. Hier trakteerden de 31 kinderen van groep 8 van De Burcht-Rietheim uit Oost-Souburg burgemeester Bas van den Tillaar op een ontbijtje.


In ruil voor de gezonde gezamenlijke eerste maaltijd van de dag nam de burgervader de leerlingen mee op een toer door het gemeentehuis. Voor het ontbijt vertelde hij over zijn ambtsketen. "Dit is de enige dag in het jaar dat ik ontbijt met de ambtsketting om", zei Van den Tillaar, die vervolgens een leerling de keten even liet 'uitproberen'.

Goed doel

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van het jaarlijkse Nationaal Schoolontbijt, dat aandacht vraagt voor een gezonde start van de dag. De burgemeesters doneren als dank voor het eten en drinken dat de kinderen verzorgen een bedrag aan een goed doel. Dit keer had burgemeester Van den Tillaar een cheque van honderd euro voor stichting Het Vergeten Kind. Deze organisatie zet zich in voor jongens en meiden in gezinnen met problemen, zoals financiële zorgen.