Logo souburgschecourant.nl
asfalt-a58-large
asfalt-a58-large

Aanleg van nieuwe vijftaksrotonde bij Ritthem begint volgend najaar

OOST-SOUBURG - Vlissingen krijgt volgend jaar een nieuwe rotonde bij afrit 40 op de A58, tussen Ritthem en Oost-Souburg.


Rijkswaterstaat betaalt 600.000 euro en de provincie 150.000 euro mee aan de aanleg van de vijftaksrotonde, een verkeersplein dat vanuit vijf richtingen is te benaderen. “Bijzonder in Zeeland. Alleen in Middelburg ligt er al eentje”, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. “Het is een oplossing voor meerdere knelpunten. Ik ben blij dat we dit nu kunnen doen.”

Onderzoek

Er wordt al lang gesproken over de aansluiting van de A58 op de Ritthemsestraat (N662). Uit onderzoek van Rijkswaterstaat is gebleken dat deze niet veilig is. Ook de gemeente Vlissingen vindt dat.

Kazerne

Zij heeft gepleit voor de aanleg van een rotonde met vijf poten, zodat ook het nieuwe bedrijventerrein Souburg I en II en de toekomstige marinierskazerne goed bereikbaar zijn. De partijen doen momenteel nog onderzoek naar een veilige oversteek voor (brom)fietsers. Als alles meezit begint de aanleg van de rotonde in het najaar van 2020.

Markering

Tijdens de werkzaamheden wordt ook de wegmarkering op de Ritthemsestraat veranderd, omdat de snelheid hier is verlaagd van 80 naar 60 kilometer. Donderdag is er een inloopbijeenkomst in het steunpunt Ritthemsestraat 135. Tussen 16.00 uur en 21.00 uur kan iedereen in gesprek gaan over de werkzaamheden en ideeën aandragen.       

Meest gelezen

Meest geliked

Skyline van Souburg is te koop 3/7
Pensioen in zicht voor huisarts Hans Meijer 1/7
Straks geen ‘rondje boule’ meer? 3 2/7