De jonge Middelburgse Aaron is als pianist te zien en te horen bij Line in - Line out.
De jonge Middelburgse Aaron is als pianist te zien en te horen bij Line in - Line out. Foto: Privébezit

Nieuw festival Line in - Line out geeft beginnende muzikanten een podium

Door: Britta Janssen Algemeen

VLISSINGEN - In Podium De Piek in Vlissingen vindt zaterdagavond 22 februari voor het eerst het muziekfestival Line in - Line out plaats. Beginnende Zeeuwse acts krijgen vijftien minuten de tijd om hun visitekaartje af te geven. “Ik zie veel talent op Walcheren, maar zij zijn vaak niet zichtbaar voor het publiek”, vertelt muziekleraar Jos Houtzager, bedenker van het festival. “Met Line in - Line Out willen we hen dat opstapje bieden dat vaak moeilijk te vinden is.”

Houtzager kreeg bij De Piek enthousiaste reacties op zijn festivalidee en zo vindt zaterdag 22 februari de eerste editie plaats. “Op Facebook heb ik een oproep gezet en er meldden zich zo zes, zeven bands aan.”

Inmiddels is de programmering rond en biedt het festival liefhebbers van nieuwe muziek een avondvullend programma waarbij verschillende stijlen, van theater tot metal tot singer-songwriter langskomen. De optredens zijn van Keesha Koolhoven, St. June, Sylvia van Doorn, Signourey de Roos, Rufi Frans, Stackerlee, Maurits Dieks, Dispelled en Juice. Zij krijgen allemaal een kwartier de tijd om zich te presenteren. Daarnaast spelen er twee jonge acts uit de Jampot Sessies, die maandelijks in De Piek worden gehouden voor jongeren tot en met achttien jaar. “Halverwege de avond treedt een uur lang de ervaren hoofdact Flashback op.” De 5-jarige Aaron opent het festival op de piano.

Scouts

Om de vaart erin te houden is er in De Piek een complete backline aanwezig, met bijvoorbeeld drums en versterkers, zodat de muzikanten snel kunnen wisselen. Presentator Jeroen Stroo houdt als introductie korte interviewtjes met de acts. “Muziek is geen wedstrijdsport. Ons uitgangspunt is dat muziek verbroedert en dat de muzikanten elkaar versterken en van elkaar kunnen leren. Daarom is er geen jury. Wel bekijken scouts of één of meerdere deelnemers een plek kunnen krijgen op een podium van het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Vlissingen.”

Uitbreiden

Ook kunnen de muzikanten met de tombola een waardebon van honderd euro van Muziekcentrum Middelburg winnen. "En de 'winnaar' krijgt de maandag erop een radio-interview door Remco van Schellen op Omroep Zeeland. Daarnaast maken we film-, foto- en audio-opnamen van de optredens voor de deelnemers. Die kunnen ze gebruiken voor promotiedoeleinden, bijvoorbeeld op sociale media.”

Om ervoor te zorgen dat De Piek goed gevuld is, nemen alle optredende acts minimaal vijf bezoekers mee. “We gaan ervan uit dat hoofdact Flashback extra publiek trekt, dus we hopen op een lekker gevulde zaal. Als het een succes wordt, dan willen we het uitbreiden en verfijnen", vertelt Houtzager over het project dat door louter vrijwilligers is opgezet.

Meer informatie

De eerste editie van Line in - Line out in Podium De Piek in Vlissingen begint zaterdag 22 februari om 19.00 uur en duurt tot 00.30 uur. De entree is vijf euro.

Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04