Logo souburgschecourant.nl
De waardering is er ook voor mantelzorgers die kinderen helpen.
De waardering is er ook voor mantelzorgers die kinderen helpen. (Foto: )

Aanvraagperiode cadeau mantelzorgers verlengd

VLISSINGEN - Manteling, die Walcherse mantelzorgers ondersteunt, verlengt de aanvraagperiode voor de mantelzorgwaardering tot en met 31 mei.

DOOR BRITTA JANSSEN

Via deze regeling kunnen inwoners van de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere een geldbedrag aanvragen voor hun mantelzorgers, als dank voor hun hulp. Oorspronkelijk was de termijn al gepasseerd. 'Het aantal aanvragen stagneerde de afgelopen tijd door de coronamaatregelen', laat Manteling weten. 'Veel aanvragers krijgen hulp van anderen bij het invullen van het formulier voor de mantelzorgwaardering, maar zij konden niet meer op bezoek komen.' Manteling komt de aanvragers tegemoetkomen door de aanvraagperiode te verlengen.


'De waardering bedraagt in Vlissingen 75 euro en in de gemeenten Veere en Middelburg 100 euro. Het geld wordt half juli uitbetaald.'

Voorwaarden

'Wanneer je minimaal drie maanden en acht uur per week gemiddeld mantelzorg krijgt, kun je de waardering aanvragen. Je mag de hulp van al je mantelzorgers bij elkaar optellen.' Ook kinderen vanaf vier jaar of hulpvragers in een verpleeghuis kunnen de waardering aanvragen. 'Als je niet zelf de aanvraag kunt doen, mag de mantelzorger dit voor je doen.'

Na vier weken hoort de hulpvrager of de aanvraag gehonoreerd wordt. De gemeentes willen met de regeling mantelzorgers bedanken voor hun inzet. Kijk voor de aanvraag op mantelingwalcheren.nl of bel naar Manteling; 0118-553530. Een medewerker helpt dan met de aanvraag.