Logo souburgschecourant.nl
De nieuwe straten worden vernoemd naar fruitrassen.
De nieuwe straten worden vernoemd naar fruitrassen. (Foto: Picasa)

Nog meer sappige namen voor Claverveld

VLISSINGEN - De nieuwe straten in de Vlissingse wijk Claverveld krijgen namen als Zonnekers, Zoete Brederode en Juttepeer.


De woningbouw in Claverveld is volop in ontwikkeling. De eerste huizen zijn inmiddels bewoond en fase een van de wijk is naar verwachting volgend jaar zomer klaar. 

Herfstsuikerij

De gemeente Vlissingen bereidt de nieuwbouw van fase twee voor. Ze heeft voor de nog aan te leggen straten al namen vastgesteld. Het thema in de wijk is fruitrassen en daaruit zijn de namen Zonnekers, Herfstsuikerij, Juttepeer, Lindekerspad, Earlisehof, Zoutewelle, Winterlouwtje, Zoete Brederode en Boerengroenpad gerold. 

De straten in fase een zijn vernoemd naar voornamelijk appelrassen. In fase twee komen vooral kersen- en perenrassen terug. 

Openbare ruimte

De komende maanden worden de woningen in fase een van Claverveld gefaseerd opgeleverd aan de nieuwe bewoners. ‘In oktober verwachten we dat alle nieuwe bewoners de sleutel van hun woning in ontvangst hebben genomen’, laat de gemeente Vlissingen weten. Dan begint ze met de aanleg van de openbare ruimte. 

Meedenken

‘In Claverveld is veel belang gehecht aan de betrokkenheid van kopers. Zij konden al in een vroeg stadium meedenken over het ontwerp van de wijk en woning. Enkele meedenkers van het eerste uur behoren tot de eerste nieuwe bewoners van Claverveld. De ingebrachte woonwensen zijn meegenomen in de ontwerpen voor de woningen en inrichting van de wijk. De nieuwe bewoners denken ook nu nog mee over de inrichting van de openbare ruimtes.’