Logo souburgschecourant.nl
Archieffoto Annet Eekman

Wmo-vervoer start maandag weer op

VLISSINGEN - Zeeuwse pashouders kunnen vanaf maandag (1 juni) onder voorwaarden weer gebruik maken van het Wmo-vervoer.


Door de coronacrisis was het Wmo-vervoer sinds 25 maart alleen beschikbaar voor noodzakelijke ritten naar huisarts, ziekenhuis of supermarkt.

Mondkapjes

Nu de samenleving weer op gang komt, neemt de vraag naar Wmo-vervoer weer sterk toe. Daarom start de dienst weer op. De vervoerders treffen beschermende maatregelen, omdat anderhalve meter afstand in een voertuig onmogelijk te realiseren is. Zo zijn mondkapjes verplicht voor chauffeur en passagiers. Reizigers moeten zelf voor een niet-medisch mondkapje zorgen. 

Voorwaarden

Omdat er per personenvoertuig slechts één klant kan worden vervoerd - per bus twee klanten - en er geen extra capaciteit aan voertuigen en chauffeurs beschikbaar is, gelden er nog vier voorwaarden. De ritten vinden alleen plaats tussen 7.00 en 19.00 uur, de aanmeldtijd voor een rit bij de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland (GVZ) wordt aangepast van een uur naar minimaal 24 uur, noodzakelijke ritten gaan voor en specifieke vervoersindicaties zijn nog niet uitvoerbaar. 

In Zeeland maken ruim 15.000 mensen gebruik van Wmo-vervoer. Zij hebben op grond van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) van hun gemeente een indicatie gekregen voor dit speciale vervoer.

Meest gelezen

Meest geliked

Skyline van Souburg is te koop 3/7
Pensioen in zicht voor huisarts Hans Meijer 1/7
Straks geen ‘rondje boule’ meer? 3 2/7