Logo souburgschecourant.nl
Met Pasen was er geen gemotoriseerd verkeer welkom op de boulevard.
Met Pasen was er geen gemotoriseerd verkeer welkom op de boulevard. (Archieffoto: Annet Eekman)

Straks geen ‘rondje boule’ meer?

VLISSINGEN - Om de boulevard aantrekkelijker te maken onderzoekt de gemeente Vlissingen de mogelijkheden om gemotoriseerd verkeer te weren. “Het onderzoek kan allerlei uitkomsten hebben”, zegt wethouder Sem Stroosnijder over de gevolgen voor een ‘rondje boule’ met de auto.


De boulevard is in de afgelopen periode wegens de coronamaatregelen enkele keren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer in het weekeinde en tijdens feestdagen. “Bewoners van de boulevard vroegen ons waarom deze afsluiting niet altijd kan gelden”, zegt Stroosnijder. “Naar aanleiding van de overlast die zij ervaren hebben boulevard-bewoners in de wijktafel een plan gemaakt voor de verkeersafsluiting. Dat bestaat uit verschillende scenario’s, zoals de boulevard afsluiten voor al het verkeer behalve bestemmingsverkeer.”

Argumenten

In reactie op het plan van de wijktafel werkt het college van burgemeester en wethouders de uitbreiding van de afsluiting verder uit. Ze betrekt hierbij de wijktafel en andere belanghebbenden. Voor een rondje boulevard met de auto zijn volgens de wethouder argumenten voor en tegen te bedenken. 

Ondernemers

Ook neemt het college in het onderzoek haar ervaringen met de afgelopen afsluitingen mee. “We houden daarbij rekening met het feit dat de ondernemers op de boulevard toen niet open waren. Daarnaast kijken we naar de andere verkeerskundige aspecten van een afsluiting en naar andere maatregelen om de boulevard leefbaarder te maken.”

Verkeersbesluit

De boulevard is een belangrijke trekpleister voor Vlissingen. Daarom nemen b&w de tijd om de uitbreiding van de afsluiting zorgvuldig voor te bereiden. Begin volgend jaar moet het onderzoek klaar zijn. Als er een verkeersbesluit komt voor de afsluiting, dan kunnen belanghebbenden hierop bezwaar aantekenen.