Logo souburgschecourant.nl
Esther en Peter de Neef.
Esther en Peter de Neef.

De Verwachting hoopt na de zomer open te gaan

RITTHEM - Theater de Verwachting in Ritthem hoopt na de zomer haar deuren te heropenen. Eigenaren Peter en Esther de Neef krijgen tijdelijk extra geld vanuit het Fonds Podiumkunsten om het theater weer op te starten. “Het break-evenpoint komt hiermee enorm dichtbij”, vertellen de twee.

“Met hulp van de gemeente Vlissingen of een bedrijf kunnen we ongetwijfeld in september of oktober starten”, aldus Esther en Peter de Neef. Ze vertellen veel reacties te krijgen van mensen die graag weer willen uitgaan. “We hebben veel steun ontvangen van mensen. Daardoor zijn we niet omgevallen.”
De steun bewijst volgens de twee dat hun theater bijdraagt aan het welzijn van mensen. “Als ook artiesten, zoals Bert Visscher zich opwerpen als ambassadeur voor nieuwe theaterstoelen, dan weet je dat we in Ritthem iets moois hebben opgebouwd met landelijke uitstraling.”

Verenigd
Peter en Esther de Neef zijn ook blij dat de Zeeuwse podia zich tijdens de coronacrisis hebben verenigd. “Onder aanvoering van Henk Schoute van productiehuis Zeelandia is er nu een cultureel overlegplatform, waarbij de provincie hopelijk aanhaakt. Er ligt al een document klaar om de podia in Zeeland te hervormen tot een sterk cultuurcluster voor podiumkunst. Dit zou een mooie stip aan de horizon kunnen zijn, misschien wel op weg naar de verkiezing van Zeeland als culturele hoofdstad.”[n]