Logo souburgschecourant.nl
Een impressie van de wooncomplexen op het Timmerplein.
Een impressie van de wooncomplexen op het Timmerplein. (Foto: Zeeuwse Vastgoed)

Handtekening onder realisatie woontoren op Timmerplein

VLISSINGEN - De overeenkomst voor de realisatie van 25 appartementen op het nieuwe Timmerplein in Vlissingen is woensdag ondertekend. De bewoners van de acht verdiepingen tellende woontoren hebben straks uitzicht over de Westerschelde en binnenstad.

Zeeuwse Vastgoed bouwt het complex, C-Dock genaamd, naast de Timmerfabriek op het Scheldekwartier. De toren verrijst direct langs het Kanaal door Walcheren, op de locatie waar nu nog de Koningsweg loopt. Die weg verdwijnt als de nieuwe Dokbrug begin volgend jaar klaar is. Dan leidt de nieuwe weg, de Dokwerker, aan de andere kant van de Timmerfabriek over de brug naar de Commandoweg.


'Adembenemend'

C-Dock komt direct aan de nieuwe wandelpromenade die straks langs de kademuur komt. De gemeente Vlissingen ontwikkelt hier een recreatie- en flaneergebied. Dat sluit aan op de nieuwe hotelfunctie met terras, die de Timmerfabriek krijgt.

C-Dock krijgt een eigen parkeerkelder. Er komen negentien luxe appartementen, vier penthouses en twee top-penthouses. ‘De appartementen krijgen een doordachte architectuur, robuuste bouwmaterialen en adembenemend uitzicht’, aldus Yoeri Kambier van Zeeuwse Vastgoed.

B Lofts

Kambier en burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen zetten woensdag ook hun handtekening onder de bouw van appartementencomplex B Lofts op het Timmerplein. Dit plan, met 36 woningen, wordt later dit jaar geïntroduceerd.

Kijk voor meer informatie op www.cdock.nl.