Logo souburgschecourant.nl
Ludolf Rasterhoff (l) en Ben de Reu bij de Westerscheldetunnel, die dit jaar voor het eerst onderdeel van de Ride zou zijn.
Ludolf Rasterhoff (l) en Ben de Reu bij de Westerscheldetunnel, die dit jaar voor het eerst onderdeel van de Ride zou zijn. (Foto: Delta)

Delta blijft hoofdsponsor van Delta Ride for the Roses

GOES - De Zeeuwse telecomprovider en energieleverancier Delta is de komende drie jaar opnieuw de hoofdsponsor van de Delta Ride for the Roses in Zeeland. 


'Nog steeds is onderzoek naar kanker belangrijk om de ziekte onder de duim te krijgen', verklaart directeur Ludolf Rasterhoff van Delta de verlenging van de samenwerking. 'Het is mooi om te zien dat Zeeland een enorme prestatie levert door honderdduizenden euro’s in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.' Dit geld wordt besteed aan de onderzoeken.

2021

Dit jaar zou de Delta Ride for the Roses voor het eerst door de Westerscheldetunnel leiden. Door het coronavirus gaat de elfde editie niet door. De organisatie hoopt de deelnemers aan de route van 120 kilometer volgend jaar alsnog door de langste verkeerstunnel van Nederland te laten fietsen. Dat staat op het programma voor het weekeinde van 12 juni 2021. 

Speciaal voor onderzoek naar gynaecologische kanker vindt op vrijdag 11 juni de Delta Ladies Ride plaats in Goes. 'We zijn enorm blij dat Delta het mogelijk maakt dat we dit wielerevenement kunnen blijven organiseren', laat voorzitter Ben de Reu van Stichting Ride for the Roses Zeeland weten. 'Samen met Delta hebben we dit evenement mogen laten uitgroeien tot een van de grootste evenementen van Zeeland. Sinds de oprichting zijn al miljoenen euro’s opgehaald voor onderzoek naar onder meer longkanker, huidkanker, borstkanker en prostaatkanker.'