Logo souburgschecourant.nl
Mieke de Visser in haar boerderijwinkel.
Mieke de Visser in haar boerderijwinkel. (Foto: Annet Eekman )

"Klanten begrijpen het als iets niet verkrijgbaar is"

RITTHEM - Waar ons voedsel vandaan komt en wat ermee gebeurd is voordat het op ons bord ligt, vinden mensen steeds belangrijker om te weten. Dat merken Mieke en Leo de Visser in hun boerderijwinkel van ‘t Hof Eindelienge in Ritthem. “Veel klanten vragen daarnaar”, vertelt Mieke. "En zijn er bijvoorbeeld geen lekkere Nederlandse appels, dan verkopen we even geen appels. Klanten hebben daar ook begrip voor. Groente en fruit de halve wereld over laten vervoeren, is niet goed voor het milieu.”

Leo en Mieke de Visser runnen een biologisch-dynamisch gemengd tuinbouwbedrijf met trekpaarden, runderen en kippen. Ze hebben al veertig jaar een boerderijwinkel op hun erf, waar ze onder meer hun eigen biologische groenten, fruit, eieren en vlees verkopen. “Zo hebben we vlees in de winkel van onze eigen runderen.” Het echtpaar vindt het mooi om hun eigen voedsel te kunnen verkopen en ze merkt dat klanten het ook leuk vinden dat ze hun boodschappen kopen op de plek waar ze vandaan komen.


Smaak

De winkel van ‘t Hof Eindelienge - Walchers dialect voor ‘eindelijk’ - heeft volgens Mieke de Visser veel vaste klanten, die bewust biologisch boodschappen willen doen. “Het belangrijkste van biologische producten bij ons is dat er geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. Chemische bestrijdingsmiddelen maken alles kapot. En door kunstmest veranderen cellen van producten. Dat maakt de smaak minder, het proeft wateriger.”