Logo souburgschecourant.nl
Politiebeeld van de twee witte Volkswagen Golf-auto's in de Burgemeester van Woelderenlaan.
Politiebeeld van de twee witte Volkswagen Golf-auto's in de Burgemeester van Woelderenlaan. (Foto: politie)

Verdachte dodelijke aanrijding opnieuw aangehouden

VLISSINGEN - De verdachte van de dodelijke aanrijding op 10 juni in Vlissingen, een 27-jarige Rotterdammer, is opnieuw aangehouden. De politie zoekt de bestuurder van een tweede witte Volkswagen Golf die die dag rond 17.30 uur met hoge snelheid door de Burgemeester van Woelderenlaan reed. Ze roept wederom mensen met meer informatie op zich te melden.


De politie kan tot nu toe de auto noch bestuurder traceren, meldde ze woensdag. Deze bestuurder kan mogelijk meer vertellen over het dodelijk ongeval. Een 42-jarige Vlissingse kwam hierbij om het leven.

Straatrace

'Op woensdag 10 juni hielden twee bestuurders in witte Volkswagens Golf mogelijk een straatrace over de Burgemeester Van Woelderenlaan', aldus de politie. 'Uit politieonderzoek en getuigenverklaringen is gebleken dat beide voertuigen met zeer hoge snelheid door die straat reden.' 

Daarom is de Rotterdammer, die ervan verdacht wordt de aanrijding te hebben veroorzaakt, opnieuw aangehouden. 'Het onderzoek is nog in volle gang. We kunnen hulp van getuigen en andere mensen met mogelijke informatie over wat er is gebeurd goed gebruiken.' Zij kunnen zich op meerdere manieren melden, ook anoniem. Klik hier voor meer informatie.