Logo souburgschecourant.nl
Olga Zuiderhoek is een veelgevraagd actrice.
Olga Zuiderhoek is een veelgevraagd actrice. (Foto: Annaleen Louwes)

'Career Achievement Award' voor actrice Olga Zuiderhoek

VLISSINGEN - Actrice Olga Zuiderhoek (73) krijgt vrijdag 18 september tijdens Film by the Sea in Vlissingen de 'Career Achievement Award' uitgereikt. De overhandiging is een vast onderdeel van het jaarlijkse filmfestival.


'Zuiderhoek is een icoon van de Nederlandse toneel-, film- en televisiewereld, met een lange lijst aan memorabele vertolkingen op haar naam', aldus de festivalorganisatie. Eerdere winnaars van de onderscheiding zijn onder meer Sophia Loren, Rutger Hauer, Ben Kingsley en Morgan Freeman.

Penoza

Zuiderhoek is bekend van haar rollen in bijvoorbeeld 'Theo en Thea en het Tenenkaasimperium', 'Ja Zuster Nee Zuster', 'Su¨skind', 'Penoza' en 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen'. Voor haar bijrol in 'Süskind' won ze een Gouden Kalf.

Op zaterdag 12 september interviewt journalist Frénk van der Linden Zuiderhoek over haar lange carrière. Een dag later toont het filmfestival 'Rigor Mortis', de zelden vertoonde eerste lange speelfilm van Dick Maas met Zuiderhoek in een hoofdrol. In de drive-in bioscoop is 'April, May en June' met Zuiderhoek te zien. 

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen