Logo souburgschecourant.nl
Creatief talent in actie bij Kunstbende.
Creatief talent in actie bij Kunstbende. (Foto: Dennis Wisse)

Kunstbende zonder volle zaal

MIDDELBURG - Voor het eerst in dertig jaar kunnen deelnemers aan de Kunstbende niet het hele publiek zien tijdens hun optreden. Door het coronavirus zijn er slechts beperkt toeschouwers aanwezig bij de Zeeuwse voorronde, zaterdag 5 en zondag 6 september in het Scheldetheater in Terneuzen. De acts zijn ook online zien.

‘We moeten breken met de 30-jarige traditie dat de jongeren worden aangemoedigd door een volle zaal met publiek’, laat de organisatie van de Kunstbende Zeeland, ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, weten.

Blij


Door het coronavirus is daardoor nieuw dit jaar dat iedereen de optredens live thuis kan volgen. Het publiek kan de verrichtingen van maar liefst 55 Zeeuwse jongeren zien. De optredens in het Scheldetheater vinden verspreid over het weekeinde plaats. ‘Ondanks de omstandigheden zijn de deelnemers vooral blij dat ze weer kunnen optreden.’

Programma

De presentatie van de voorronde is in handen van Kevin van Gorkom, Steffen Brinkhaus en Evita de Roode. Het programma bestaat uit vier delen. Zaterdag is het de beurt aan de deelnemers in de categorieën Expo (14.00 tot 15.00 uur), Film (15.45 tot 16.45 uur) en Muziek & dj (19.00 tot 22.00 uur). Zondag staan tussen 14.30 en 18.00 uur de deelnemers in de categorieën Dans, Taal en Theater op het podium. Aan het eind van ieder deel maakt de vakjury de winnaar(s) bekend. ‘Ook dit jaar bestaat de jury, drie per categorie, uit vele professionals en oud-winnaars van Kunstbende.’

Masterclasses

Kunstbende is een jaarlijkse wedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Per categorie gaan de voorrondewinnaars door naar het Young Creators Festival op 7 en 8 november in Amsterdam. De nummers één van dit festival worden een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. De Zeeuwse finalisten krijgen onder meer geldprijzen en masterclasses.

Meer informatie

Het complete programma is vanaf dinsdag te vinden op www.kunstbende.nl/zeeland-live. Zaterdag en zondag is de livestream te zien via dezelfde pagina.

n

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen