Logo souburgschecourant.nl
Johan de Visser is de voorzitter van VC Vlissingen.
Johan de Visser is de voorzitter van VC Vlissingen. (Foto: Annet Eekman )

VC Vlissingen wil talentvolle jeugd aantrekken én behouden

VLISSINGEN - De start van het nieuwe voetbalseizoen betekent een grote verandering bij VC Vlissingen. Na ruim 100 jaar besloot de club door financiële redenen alleen nog in het zaterdagvoetbal uit te komen. 


Dat is voor veel zondagliefhebbers een hard gelag, erkent voorzitter Johan de Visser. Reden te meer om goede prestaties neer te zetten. “Twee keer achter elkaar kampioen worden is de opzet.”

Stapje extra

“Doordat we zondag 1 hebben opgeven, is er nu meer aandacht voor de zaterdag en jeugd en hadden we meer tijd voor de voorbereiding. We zijn zeker klaar voor het nieuwe seizoen”, vertelt De Visser. Naast de voetballers zijn ook de vrijwilligers en het publiek blij dat er na maanden weer actie is op de velden. “Daardoor zijn mensen bereid tot een stapje extra bij het naleven van de coronaregels.”

Jeugd

Vlissingen speelt dit seizoen in de vierde klasse. “We zijn een heel eind teruggezakt, dus we willen opklimmen. We gaan ervan uit dat we kampioen worden. Daarna willen we in de derde klasse ook weer het kampioenschap behalen.”

Hiervoor investeert de club in de jeugd. “Vroeger plukten we vooral goede spelers weg overal. Door de zaken goed te organiseren en het plezier terug te brengen, willen we goede jeugd behouden. We hebben bijvoorbeeld voetbalveteraan Ruud Pennings aangesteld om de trainers te begeleiden.” 

De samenwerking met Groene Ster moet VC Vlissingen nieuwe leden opleveren. “Die combinatie van veld- en zaalvoetbal bieden andere clubs in de buurt niet, dus dat trekt jeugd aan.”

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen