Logo souburgschecourant.nl
Foto: Ton Stanowicki

Een centraal nummer voor problemen op Zeeuwse (vaar)wegen

MIDDELBURG - Er komt een centraal 0800-nummer dat 24 uur per dag, zeven dagen per week kan worden gebeld voor vragen, klachten of meldingen over provinciale (vaar)wegen. 


Het is noodzakelijk, zegt gedeputeerde Harry van der Maas. “Hiermee concentreren we alle meldingen en garanderen we dat we bereikbaar zijn.”

Hoe er met dringende en minder urgente klachten en meldingen wordt omgegaan laat nog te wensen over, zeker als mensen bellen in de avonduren. De provincie werkt dan samen met het servicecentrum van de politie. Omdat niet alle medewerkers daarvan bekend zijn met de Zeeuwse afspraken vallen meldingen geregeld tussen wal en schip. Verder is er een samenwerking met de verkeerscentrale in Helmond. Daarover is de provincie tevreden, al kunnen particulieren er niet rechtstreeks naartoe bellen. 

December

De provincie wil nu één telefoonnummer en een 24-7-loket voor problemen op de provinciale (vaar)wegen. Ze wil daarvoor samenwerken met de Nederlandse Veiligheidsdienst in Goes. 

Het streven is dat het nummer op 1 december voor iedereen bereikbaar is. Vooralsnog gaat het om een proef van één jaar. De kosten daarvan zijn 19.500 euro. 

Vacatures

Meerdere Technische Toppers

Middelburg

Bedrijfswagenmonteur

Goes

meerdere vacatures

\\\'s gravenpolder

All-round Monteur

Hoogerheide

meerdere vacatures

Krabbendijke en Goes