Logo souburgschecourant.nl
Minister Ingrid van Engelshoven bezoekt maandag de HZ University of Applied Sciences.
Minister Ingrid van Engelshoven bezoekt maandag de HZ University of Applied Sciences. (Foto: Rijksoverheid)

Minister Van Engelshoven opent schooljaar op HZ

VLISSINGEN - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap opent maandag (7 september) officieel het nieuwe hogeschooljaar op de HZ University of Applied Sciences. De minister gaat in gesprek met studenten, bedrijven, lectoren en docenten. 


Het belang van hoger onderwijs voor de leefbaarheid en economie in Zeeland is een van de onderwerpen. 'Ook staan de kansen en uitdagingen van de HZ als kennisinstelling op de thema’s water, voedsel en energie centraal', laat de HZ University of Applied Sciences weten. 

Vernieuwing

Daarnaast bespreken de minister en studenten hoe studeren hen in deze coronatijd vergaat. Van Engelshoven krijgt voorbeelden van vernieuwende plannen te zien, zoals de projecten met ‘deelfietsen’, een zonneboot en een pompcentrale die ook getijenergie opwekt voor bescherming tegen de stijgende zeespiegel en opwekking van duurzame energie.

Dit jaar kunnen studenten voor het eerst gebruik maken van deelfietsen. 'Dit project is naast een duurzame manier van vervoeren ook een maatschappelijk betrokken project, want de fietsenmakers werken in een re-integratietraject.' De minister gaat een rondje fietsen als symbolische start. Daarbij fietst ze ook naar Ørsted, energieleverancier en eigenaar van Offshore Windpark Borsele 1&2. Hier geven twee studenten een toelichting op het onderwijsprogramma Offshore Wind.

Compensatiepakket

De ontwikkelingen van het rapport ‘Wind in de zeilen’, het onderwijsdeel van het Zeeuwse compensatiepakket voor het mislopen van de marinierskazerne, komen ook aan bod.

Na haar bezoek aan de HZ neemt Van Engelshoven een kijkje op basisschool 't Klinket in Koudekerke en bezichtigt de expositie 20 jaar Zeeland Nazomerfestival. Ze sluit haar bezoek aan Zeeland af met een diner in de Oostkerk in Middelburg.

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen