Logo souburgschecourant.nl
Een werk van René van der Klooster.
Een werk van René van der Klooster. (Foto: René van der Klooster)

René van der Klooster nieuw bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Bezoekers van de Kunst- en Cultuurroute in Middelburg kunnen zondag (6 september) bij een nieuwe deelnemer binnenlopen. René van der Klooster opent de deuren van zijn RVDK art & design.


Tijdens de route zijn er zondagmiddag ruim dertig ateliers en galeries in de binnenstad open voor belangstellenden.

Droomwereld

Bij RVDK art & design, aan de Lange Noordstraat 27b, is het beeldend werk van René van der Klooster te bekijken. ‘Dat vindt zijn oorsprong in een intensieve droomwereld, een zekere grip op onbewuste mystieke ervaringen’, aldus de route-organisatie. ‘De diepzinnige onderwerpen die hieruit voortkomen legt Van der Klooster vast in lindehouten panelen. ‘Die snijdt hij uit waardoor een extra dimensie van licht en schaduw ontstaat. Dit reliëf bewerkt hij vervolgens met andere materialen en technieken.’

Naast beeldend kunstenaar is Van der Klooster architect en schrijver. ‘Hij heeft een episch dichtwerk geschreven, korte verhalen, toneelstukken en een eenakter.’

Lokaal

In Het Lokaal, aan het Zusterplein 3, exposeert de Middelburgse kunstenaar Willem van de Kop. ‘Hij tekent dorps- en stadsgezichten, kerken, modetekeningen en sfeerimpressies van Seventy Seven, de bar die hij vele jaren bezocht.’ Zijn schilderijen, tekeningen en gedichten zijn de hele maand te bezichtigen.
Ook Galerie Gerritse, Londensekaai 19 en Ruimte voor Kunst van Dick de Bruijn, Singelstraat 13 presenteren zondag nieuwe tentoonstellingen.

Fietsroute

Op zaterdag 19 en zondag 20 september vindt van 11.00 tot 17.00 uur de jaarlijkse Kunst Fietsroute Middelburg plaats. ‘Met de fiets kunnen deelnemers het hele weekeinde kunstenaars, net buiten de vesten van Middelburg, bezoeken voor een inspirerend en gevarieerd kunstaanbod.’ De adressen zijn te herkennen aan de kunstvlag.

Kijk voor meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen