Logo souburgschecourant.nl
Rayaan voetbalt met kampioen Nasser El Jackson.
Rayaan voetbalt met kampioen Nasser El Jackson. (Foto: Marielja ten Bruggencate)

Cultuurskills ontdekken op Cruyff Court

VLISSINGEN – Op het Cruyff Court aan het Bossenburghpad in Vlissingen vinden de komende weken gratis culturele activiteiten plaats. 


Die zijn vorige week feestelijk geopend met een optreden van The Voice Kids-winnaar Dax Hovius. Wereldkampioen groundmoves en freestyle voetballer Nasser El Jackson daagde de kinderen uit tot een panna-duel. 

Lol

Dit project, Cultuur@CruyffCourt, is een samenwerking tussen onder meer het Jeugdfonds Sport & Cultuur, de Johan Cruyff Foundation en Kunsteducatie Walcheren (KEW), met als doel kinderen op een laagdrempelige manier laten kennismaken met cultuur. De Vlissingse wethouder Rens Reijnierse zei te hopen dat de jeugd leuke bezigheden ontdekt. "Kennismaken is lol maken en wie weet vinden ze een nieuwe hobby.”

Pannakooi

Nasser El Jackson daagde de kinderen in een opgeblazen pannakooi uit met hem te voetballen. Hij wees Rayaan Harrout (13) aan. “Ik hoopte al dat Nasser mij zou kiezen”, zei de CSW-leerling achteraf. “Ik kom hier vaker voetballen met mijn vrienden en straks volg ik een workshop rap.” MC Donson hielp de jeugd een eigen rap te schrijven én te rappen.

Ontwerpen

In een andere hoek van het Cruyff Court zat ontwerpster Sam Zegelink, bekend van Hip voor Nop, met glitters en lapjes stof tassen te versieren met een groepje kinderen. Swim Shamow (11) heeft een tas versierd met stiften en pailletjes. “Ik hou van knutselen en ik heb Sam wel eens op tv gezien.” Ze is voor het eerst op het Cruyff Court. “Het is hier leuk. Volgende week kom ik, denk ik, weer.”

Ontdekken

Kunsteducatie Walcheren heeft voor diverse workshops op de Cruyff Courts gezorgd. Iedere week is er muziek, fashion, theater, rap en Eddy’s Kids, waarbij kinderen kennismaken met alles wat er komt kijken bij muziek maken, zowel op het podium als daarachter. “Door kinderen gratis workshops aan te bieden kunnen ze ontdekken wat ze leuk vinden", legt Tessa Sonnemans van Kunsteducatie Walcheren uit. "Ook kinderen uit armere gezinnen kunnen op deze manier een hobby vinden." Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt ouders die het lesgeld niet kunnen betalen.

Agenda

Bij het Cruyff Court aan het Bossenburghpad zijn er workshops en een panna knock out toernooi op 9, 16, 23 en 30 september en 4 oktober. Kijk voor het aanbod op www.kewalcheren.nl.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen