Logo souburgschecourant.nl
Foto:

Oevers Zuidwatering zijn bijna natuurvriendelijk

RITTHEM - Waterschap Scheldestromen richt het laatste stuk oever van Zuidwatering bij Ritthem natuurvriendelijk in.


Een natuurvriendelijke oever is breed en loopt flauw op, met een geleidelijke overgang van water naar land. 'In de verschillende waterdieptes leven namelijk verschillende waterdiertjes en plantjes', legt Scheldestromen uit.

Oogst

Langs een groot deel van Zuidwatering zijn eerder al oevers aangelegd. 'Nu pakken we het laatste deel aan, van de Welzingseweg en Westhoekweg tot aan de Schotteweg.' Het gaat om zo'n 2 kilometer oever. Het werk, dat zo'n 340.000 euro kost, is vorige week begonnen en duurt tot ongeveer half oktober. 'De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden en oogst van de gewassen.' De verkeershinder is beperkt, voorziet het waterschap. 

Ruilen

Het werk is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met het kavelruilbureau van de provincie Zeeland. Dit bureau heeft door middel van vrijwillige kavelruilen ruimte weten vrij te maken voor de aanleg van deze oevers door de boeren vervangende grond aan te bieden. 'Maar het is ook te danken aan de bereidheid van de agrariërs om hieraan mee te werken.'

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen