Logo souburgschecourant.nl
Foto:

Compensatieregeling voor vaste lasten mkb’ers verlengd

MIDDELBURG - Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die geraakt zijn door de coronamaatregelen van het kabinet kunnen ook na 1 oktober de Tegemoetkoming voor Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen.

Ondernemers, met maximaal 250 werknemers, in onder meer horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen, afhankelijk van de omvang van het bedrijf, hoogte van de vaste kosten en mate van omzetverlies een tegemoetkoming tot maximaal 90.000 euro per drie maanden.

Seizoenspiek


De TVL-regeling wordt met drie keer drie maanden verlengd tot en met 30 juni en in die periode afgebouwd, zodat ondernemers tijd hebben om zich aan te passen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat zegt dat de impact van het coronavirus op ondernemers aanhoudt. “Het is onzeker wanneer deze pittige tijd met omzetverlies of zelfs helemaal geen inkomsten voorbij is", aldus Keijzer. "Daarom blijven we mkb’ers en zzp’ers via de TVL steunen.
In de nieuwe TVL-regeling heeft het kabinet ook extra ondersteuning opgenomen voor bedrijven die nog steeds (deels) dicht zijn en daardoor hun seizoenspiek missen, zoals festivals en kermissen.”
Er is zo’n 1,8 miljard euro beschikbaar.

Meer informatie

De TVL-regeling aanvragen kan via www.rvo.nl/tvl. Kijk voor meer informatie over steun aan bedrijven op www.rijksoverheid.nl/steunpakket.

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen