Logo souburgschecourant.nl
Wie is het meisje links op deze foto?
Wie is het meisje links op deze foto? (Foto: Adriaan Kruithof)

Wie is het meisje naast Riet Roest?

OOST-SOUBURG - In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is deze maanden de fototentoonstelling ‘Walcheren: het verdronken eiland, de inundatie in foto’s en verhalen’ te bezichtigen. De foto's, gemaakt door Adriaan Kruithof uit Oost-Souburg, zijn voorzien van bijschriften, maar het museum blijft nieuwsgierig naar nieuwe informatie over wie en wat er te zien is op de - vaak indringende - beelden. In deze rubriek roepen we lezers die interessante informatie hebben op om die te delen.

Deze eerste foto in de rubriek is van twee meisjes in een bootje, een zogenaamde DUKW. “We weten wie het meisje rechts is, dat is Riet Roest, maar we zijn op zoek naar de naam van het meisje links”, vertelt Karen Kroese van het muZEEum.


'Wie is het
meisje links?'


“Riets dochters Akke en Joke weten van hun moeder dat zij in de Tweede Wereldoorlog met het gezin is geëvacueerd van de Kanaalstraat (nu Piet Heinkade) op het Eiland in Vlissingen naar de boerderij van de familie Wondergem in Serooskerke. We vermoeden dan ook dat de foto hier in de omgeving gemaakt is.”

Sportief
In de zomer van 1945 is Riet Roest zeventien jaar. “Riet was heel sportief. Ze kon goed zwemmen en hardlopen en na de oorlog is ze gaan handballen, korfballen, tennissen en trimmen. Ze vertelde altijd dat ze veel plezier heeft gehad en met haar vriendinnen veel heeft gelachen. Dus deze foto past erg bij haar! Ook daarom willen haar dochters Akke en Joke graag weten wie het meisje links op de foto is.”

Meer informatie
Wie meer informatie heeft over deze foto, kan het muZEEum mailen via communicatie@muzeeum.nl of bellen: tel. 0118-412498.

n

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen