Logo souburgschecourant.nl
Iedereen kan meedenken over de toekomst van de gemeente Vlissingen.
Iedereen kan meedenken over de toekomst van de gemeente Vlissingen. (Foto: Renate Zegelink - Sluysmans)

Gemeente vraagt iedereen mee te denken over toekomst

OOST-SOUBURG - Jarenlang had de gemeente Vlissingen geen geld voor nieuwe plannen. Nu de financiën op orde komen, ontstaat er weer ruimte om te investeren, zegt burgemeester Bas van den Tillaar. Daarom stelt de gemeente een nieuwe toekomstvisie op en ze vraagt iedereen mee te denken.

Het college van burgemeester en wethouders wil graag iedereen die in de gemeente woont en werkt, van kinderen tot ouderen, betrekken bij de toekomstvisie. Via een online enquête, op verzoek ook op papier in te vullen, verzamelt de gemeente ervaringen en behoeftes van inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. Aan de hand van deze informatie bepaalt ze de thema’s voor de visie.

Acties


Om zoveel mogelijk mensen de enquête te laten invullen, organiseert de gemeente drie actiedagen met een ‘promowagentje’. Ook gaan medewerkers langs de deuren in Ritthem, Paauwenburg en het Middengebied. “We weten dat inwoners daar een enquête het prettigst vinden als ze er persoonlijk met iemand over kunnen praten”, legt de burgemeester uit. “Zodra inwoners de deur opendoen, rollen we ludiek een deurmat van anderhalve meter uit voor een coronaproof gesprek.”

Deze gesprekken vinden woensdag (16 september) plaats in het Middengebied, woensdag 23 september in Paauwenburg en woensdag 30 september in Ritthem, steeds tussen 11.00 en 17.00 uur.

Promowagentje

Het promowagentje staat zaterdag (19 september) in de binnenstad en Paauwenburg, op zaterdag 26 september bij de supermarkten Jumbo in Oost-Souburg en Lidl in Papegaaienburg en op zaterdag 3 oktober in de binnenstad en bij supermarkt AH XL, telkens van 10.00 tot 15.00 uur.

Voorjaar

“Met de boodschap ‘Kom aan boord en geef jouw blik op Vlissingen 2040’ willen we weten op welke thema’s de gemeente zich de komende jaren moet richten”, zegt Van den Tillaar. “Wat maakt de gemeente bijzonder en wat vinden inwoners, ondernemers en verenigingen belangrijk? Na jaren van hard bezuinigen, kunnen we nu voorzichtig denken aan investeren. Omdat de huidige visie tien jaar oud is, willen we de stip op de horizon scherp maken.”
De burgemeester hoopt dat de toekomstvisie dit voorjaar klaar is. Het document is de basis voor verdere ontwikkelingen in de gemeente, zoals de toeristische visie, sociale visie en omgevingsvisie.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het invullen van de enquête op www.vlissingen.nl/2040.

Vacatures

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

heftruckchauffeur

Kruiningen

HR adviseur

Kruiningen

Inpakoperator

Kruiningen