Janneke en John de Korte in hun vernieuwde winkel.
Janneke en John de Korte in hun vernieuwde winkel. Foto: Britta Janssen

Na brand heropent John’s Men & Women donderdag haar deuren

Door: Britta Janssen Algemeen

OOST-SOUBURG - Met ruim vier decennia ervaring in de modebranche gaat 2020 voor John en Janneke de Korte als meest ingrijpende jaar de boeken in. De coronacrisis brak uit en twee maanden later verwoestte een brand hun winkel én woning. Maar positief en veerkrachtig als ze zijn, zetten ze de schouders onder een nieuw begin. Donderdag (17 september) heropenen ze hun vernieuwde, sfeervolle modezaak en eind deze maand hopen ze hun woning erboven ook weer te kunnen betrekken. 

“Bij de pakken neerzitten levert niets op”, zeggen de gezichten van John’s Men & Women in Oost-Souburg. “En als we na de brand niet waren doorgegaan, stop je na al die jaren met een rotgevoel.”

Onwerkelijk

Vier drukke maanden na de brand - die uitbrak op 10 mei, toen het stel niet thuis was - is de winkel bijna weer tiptop in orde. Met veel aan hun hoofd moesten ze er wel een knop voor omzetten, maar Janneke en John besloten hun modewinkel op een nieuwe manier in te richten. “We maken er dan maar meteen ook wat anders van”, lacht John. Het is typerend voor de energie en positiviteit waarmee de twee omgaan met de tegenslag. “De brand heeft veel impact gehad en soms hebben we het moeilijk”, zegt Janneke. “Het was onwerkelijk om onze woning en winkel te zien na de brand. De keuken, alle meubels, veel persoonlijke spulletjes, dat waren we allemaal kwijt. Alleen wat er in de kasten zat, is gelukkig niet beschadigd.”

Service

Het deed Janneke en John goed dat ze uit allerlei hoeken hulp kregen aangeboden, dezelfde dag al, van woonruimte tot helpende handen en een rijsttafel. “We hebben ook veel kaarten en bloemen gehad, heel lief”, zegt Janneke. Ook nu de heropening van John’s Men & Women aanstaande is, krijgen ze warme reacties. “Mensen laten weten dat ze blij zijn dat we weer open gaan, dat ze op ons gewacht hebben. Dat doet je goed”, zegt John.
De hulp en lieve woorden zeggen iets over hun ondernemerschap. “Een mevrouw zei eens dat ze het zo fijn vond dat we zo gewoon zijn. Maar we zíjn toch ook gewoon?”, lacht Janneke. Vriendelijkheid, service en kwaliteit, dat hoopt het paar iedereen te bieden. “We willen alles doen voor de klant”, legt Janneke uit. “Zo plaatsen we bestellingen meteen en sparen ze niet op”, noemt John een voorbeeld. “Als je iets nieuws koopt, wil je het meteen hebben. Daarom vinden we het belangrijk om zo snel mogelijk te leveren.”

Merkvast

John’s Men & Women staat bekend om haar kostuums, overhemden en pantalons en verkoopt ook vrijetijds- en bedrijfskleding. Veel merken voeren de twee al jaren. “Omdat ze staan voor kwaliteit, zoals Carl Gross en CG voor pakken, Meyer voor broeken, Ledûb voor overhemden en Gant en Tenson voor vrijetijdskleding”, legt John uit. “Met een merkvaste collectie bouw je een stijl en sfeer op. Mensen weten waarvoor ze bij ons terecht kunnen. Na de aankoop van het eerste trouwpak blijven ze vaak bij ons steken”, zegt John. “Pas hebben we nog een overhemd bezorgd bij een meneer die honderd werd”, glimlacht Janneke.

Feestelijke heropening

Sinds dinsdag is de winkel weer open. De officiële heropening vieren John en Janneke donderdag vanaf 9.00 uur met een feestelijk versierde winkel, een drankje en attenties voor de klanten. “We hebben er zin in.”

Kijk voor meer informatie op www.johns.nl.

Afbeelding
Nieuwe rotonde bij Oost-Souburg officieel geopend 30 sep 2022, 09:46
Afbeelding
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg 25 sep 2022, 10:25
Afbeelding
Rommelroute door Ritthem in voorbereiding 11 aug 2022, 11:24
Afbeelding
Nieuwe bewoners ‘Villa Molenweg’ Oost-Souburg vieren feest 5 jul 2022, 10:31
Afbeelding
Liefde, lef en meesterschap in Hof Kromwege in Oost-Souburg 21 jun 2022, 11:38
Afbeelding
Verdachte van dodelijke schietpartij in Goes aangehouden in Oost-Souburg 10 feb 2022, 16:20
Afbeelding
Online feestje voor jongeren tijdens jaarwisseling 30 dec 2021, 20:24
Afbeelding
Vlissingen zamelt in hele gemeente kerstbomen in 30 dec 2021, 13:37
Afbeelding
Albert Vader leidt PSR naar gemeenteraadsverkiezingen 23 dec 2021, 10:37
Afbeelding
Kerstboom en kerststal bij kerk Oranjeplein 21 dec 2021, 10:33
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling NS: sneller treinen van en naar Zeeland 10 dec 2021, 10:57
Afbeelding
Atlas is creatief in coronatijd 9 dec 2021, 11:20
Afbeelding
Sporten in coronatijd: Trainen zit er even niet in bij RCS 7 dec 2021, 13:12
Afbeelding
Familiebedrijf MEGAbed bestaat 30 jaar 3 nov 2021, 14:04