Logo souburgschecourant.nl
Foto: WIK

Wandelclub WIK wil niet bij pakken neerzitten

VLISSINGEN – Wandelen mag altijd, zou je zeggen. Dat is natuurlijk het geval, maar toch ondervindt Willen is Kunnen (WIK), de wandelsportvereniging uit Vlissingen, een hoop hinder van de coronamaatregelen.


Wandeltochten zijn afgelast en alle activiteiten voor onbepaalde tijd opgeschort. Recreatief wandelen zit er voorlopig niet in. De leden keken er weer zo naar uit. Ze wandelen twee keer in de maand een ochtend, drinken dan een bakje koffie en hebben het vooral gezellig met elkaar. Dat gaat voorlopig niet gebeuren, vertelt voorzitter Jopie Konraad. “Per 1 januari is de huur van ons gebouw opgezegd, dus we zitten straks ook nog zonder ruimte.”

Vierdaagse

En dat betekent dat ze geen andere clubs kunnen ontvangen. “Zelf wandelen mag nog, maar in groepsverband slechts met maximaal vier mensen. Dan kunnen we lastig activiteiten organiseren.” Toch zitten ze niet helemaal stil bij WIK. Zo stellen ze namelijk routes beschikbaar. Daar is veel animo voor. “We hebben een soort Nijmeegse Vierdaagse georganiseerd. Iedereen kon een route krijgen en kreeg na afloop een medaille. Het is iets kleins, maar je probeert toch wat te regelen.” 

Veelzijdig

Hoewel ze de situatie als voorzitter waardeloos vindt, heeft ze alle begrip voor de maatregelen. “We moeten nu niet in grotere groepen gaan lopen. Het is niet leuk, maar de mensen begrijpen het. Er mag nu even weinig, maar Walcheren blijft mooi en veelzijdig om doorheen te lopen. Dat kan altijd.”