Logo souburgschecourant.nl
Foto: Adriaan Kruithof/collectie Zeeuws Archief

Wie weet er meer te vertellen over deze foto?

VLISSINGEN - In het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is deze maanden de fototentoonstelling ‘Walcheren: het verdronken eiland, de inundatie in foto’s en verhalen’ te bezichtigen. De foto’s, gemaakt door Adriaan Kruithof uit Oost-Souburg, zijn voorzien van bijschriften, maar het museum blijft nieuwsgierig naar nieuwe informatie over wie en wat er te zien is op de - vaak indringende - beelden. In deze rubriek roepen we lezers die interessante informatie hebben op om die te delen.


Deze tweede foto in de rubriek is genomen op de kruising van de Vlissingsestraat met de Kanaalstraat en Paspoortstraat in Oost-Souburg na de inundatie in oktober 1944. Geheel links is mevrouw Wielemakers (nummer 5) met echtgenoot (nummer 8) met op zijn rug het winkelmeisje van bakker Van Damme (nummer 7) te zien.

Brood

‘Alleen bij bakker Hendrikx aan het Oranjeplein kon brood worden gebakken’, vertelt een medewerker van het muZEEum. ‘Bij laag water verkocht Van Damme wel brood, maar elke keer moest de winkel worden gedweild en schoongemaakt bij eb. Het brood dat overbleef werd bij vloed hoog gelegd, zodat het droog bleef.’

Meer informatie

Wie meer informatie heeft over deze foto, kan het muZEEum mailen via communicatie@muzeeum.nl of bellen: tel. 0118-412498.