‘Coco kan het!’ tijdens de Nationale Voorleesdagen | souburgschecourant | Hét nieuws uit Souburg
Logo souburgschecourant.nl
Foto: Priscilla Janse

‘Coco kan het!’ tijdens de Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari vinden de Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar staat het prentenboek ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen centraal. 


‘Omdat we kinderen niet in de bieb kunnen voorlezen en activiteiten, zoals Het Nationale Voorleesontbijt, niet kunnen doorgaan, hebben we een alternatief bedacht’, laat de Zeeuwse Bibliotheek weten. ‘Samen met kindertheatermaker Tijl Damen maakten we de ‘Coco kan het!’-podcast.’ Die is geschikt voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Het verhaal gaat over vogeltje Coco, dat als enige het nest nog niet durft uit te vliegen. De podcast is vanaf woensdag voor iedereen gratis te beluisteren via de website dezb.nl.

Voorlezen

‘Coco kan het!’ is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2021. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004. Het is een project van Stichting Lezen. Het doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.