Vrijwilligersactie NLdoet verplaatst naar 28 en 29 mei | souburgschecourant | Hét nieuws uit Souburg
Logo souburgschecourant.nl
<p>Een eerdere actie voor NLdoet in Vlissingen.</p>

Een eerdere actie voor NLdoet in Vlissingen.

(Archieffoto: Annet Eekman)

Vrijwilligersactie NLdoet verplaatst naar 28 en 29 mei

OOST-SOUBURG - Het Oranje Fonds stelt haar jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet vanwege de coronamaatregelen uit van 12 en 13 maart naar vrijdag 28 en zaterdag 29 mei.


Duizenden organisaties in Nederland zijn afhankelijk van NLdoet, omdat het hen vrijwilligers oplevert die klusjes bij hen komen doen, aldus het Oranje Fonds. ‘Daarom kiezen we ervoor om de actie te verzetten en niet af te gelasten’, laat directeur Sandra Jetten van het Oranje Fonds weten. 

Buurt

‘Tijdens NLdoet komen honderdduizenden mensen in actie om iets voor een ander te doen. Sociale organisaties die hoofdzakelijk draaien op vrijwilligers kunnen dankzij die hulp bergen met werk verzetten. Werk dat anders blijft liggen.’ Via de website van NLdoet kunnen vrijwilligers zien welke klussen er bij hen in de buurt te doen zijn. Dat kan bijvoorbeeld onderhoudswerk bij scholen, voedselbanken, dagbestedingscentra en hospices zijn, maar ook koffie schenken in een zorgcentrum. 

De bijna 3.000 klussen die al zijn aangemeld voor NLdoet, gaan eind mei zoveel mogelijk door. Verenigingen en stichtingen die nog geen klus hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via nldoet.nl.

Het Oranje Fonds organiseert al 17 jaar NLdoet. Vorig jaar kon de 16e editie vanwege de coronapandemie niet doorgaan.