Horeca hoopt op versoepeling in maart | souburgschecourant | Hét nieuws uit Souburg
Logo souburgschecourant.nl
<p>Terrassen op het Bellamypark.&nbsp;</p>

Terrassen op het Bellamypark. 

(Foto: Annet Eekman)

Horeca hoopt op versoepeling in maart

VLISSINGEN - Horecaondernemers in de gemeente Vlissingen zagen de verlenging van de lockdown al aankomen. “We hopen dat de coronamaatregelen in maart versoepeld kunnen worden”, zegt voorzitter Mark Leemans van Koninklijke Horeca, afdeling Vlissingen. “Maar eerst moet het virus onder controle zijn. Anders moeten we straks wéér dicht.” 

Premier Mark Rutte maakte vorige week een verlenging van de lockdown tot en met 9 februari bekend. Hij erkent dat de gevolgen gigantisch zijn. “We horen hartverscheurende verhalen van ondernemers die hun laatste spaarcenten in rook zien opgaan.” Dit is voor menig horecaondernemer in Vlissingen ook de bittere realiteit, weet Leemans. “Terwijl de horeca het goed heeft gedaan, met bijvoorbeeld de anderhalve meter afstand en registratie van gasten, zijn we de gebeten hond. Je kunt wel zeggen dat ondernemersrisico erbij hoort, maar als je café dicht moet, valt er weinig te ondernemen.”


Belonen

Het kabinet werkt aan een nieuw steunpakket voor ondernemers. “We moeten zien hoe dat uitpakt, want er zijn ondernemers die voor geen enkele regeling in aanmerking komen. Bijvoorbeeld voor de NOW- en TVL-regeling moet je voor een bepaalde datum begonnen zijn met je zaak.”

Toch ziet Leemans ook ondernemers zich ontwikkelen, ondanks de crisis. “Zij blijven hun stinkende best doen om nieuwe dingen te bedenken.” Zijn eigen restaurant, Bandoeng in Oost-Souburg, biedt afhaalgerechten aan. “We hopen dat de gasten ondernemers die hun best doen belonen door daar straks als eerste weer naartoe te gaan.”