Logo souburgschecourant.nl
<p>Rob van der Meule is vaak bij zijn oven te vinden.</p>

Rob van der Meule is vaak bij zijn oven te vinden.

(Foto: Jan Kamermans)

‘Wat erin zit zie je niet, maar ik hoop dat je het kunt proeven’

OOST-SOUBURG - Ook de Souburgse thuisbakker Rob van der Meule volgt Heel Holland Bakt. “De signatuur van de bakkers en – belangrijker - de smaakcombinaties zijn soms verrassend en inspirerend tegelijk”, vindt hij.

De liefde voor het bakken kreeg Van der Meule mee van zijn moeder. “Zolang ik me herinner was de zaterdag haar bakdag. Koekjes, appeltaart, cake, oliebollen.” Zelf heeft deze thuisbakker een uitgesproken voorliefde voor de Engelse keuken en kookboeken. Niet verwonderlijk, want hij gaat al decennia lang een paar maal per jaar naar zijn geliefde Cornwall. ”Ik kom er tot rust, laad mezelf weer op, ben er thuis.” Zijn favoriete baksel is de ‘Cornisch pasty’, een hartig pasteitje dat vroeger door de mijnwerkers uit Cornwall werd genuttigd.


Toverwoord

De meeste baksels van zijn hand vinden hun bestemming buitenshuis. “Tijdens de eerste lockdown heb ik voor de buurt allemaal kleine taartjes gebakken. Verder bak ik van alles voor familie en vrienden. Ik proef alles. Voor deze hobby is ‘balans’ echt het toverwoord. Eén taartje op een dag is prima. Naast dat ik een druk leven heb, sport ik dagelijks.” 

Zen

Aandacht voor presentatie en uitstraling is er volop. “Bij het bedenken en creëren zijn mijn gedachten bij degene voor wie ik iets maak. Wat erin zit zie je niet, maar ik hoop dat je het kunt proeven. Eigenlijk geef ik een beetje liefde weg. En daar word ik zelf ook nog eens heel erg zen van.”

BIJDRAGE ERICA VAN STRIEN