Logo souburgschecourant.nl
<p>Marieke Engelsman met haar man Jeroen Bergevoet en hun kinderen Julie en Mare.</p>

Marieke Engelsman met haar man Jeroen Bergevoet en hun kinderen Julie en Mare.

(Foto: Oest Farm&Stay)

Oest Farm&Stay is soepel met annuleren

RITTHEM - Je vakantie vieren in een voedselbos kan bij Oest Farm&Stay. Marieke Engelsman en Jeroen Bergevoet hebben het voormalige populierenbos bij Ritthem sinds 2018 stukje bij beetje omgetoverd tot een natuurcamping waar je ecologisch kunt verblijven.

Campinggasten mogen hun tent opzetten in een van de kampeercirkels tussen het hoge gras en de fruitstruiken. De appel- en perenbomen tussen de populieren bieden vogels en vleermuizen een fijne woonplek. “Vorig jaar hadden we een kort maar intens seizoen. De gasten hebben genoten en wij vonden het leuk om onze ideeën over ecologisch leven met hen te delen”, zegt Marieke.


Oogsten

Zo heeft Oest Farm&Stay een composttoilet. “We hebben een permacultuur moestuin waar campinggasten zelf mogen oogsten en we vinden het belangrijk dat we afval minimaliseren, want we streven naar een zero-waste kampeerterrein.” Gasten kunnen een buitenkeuken en vuurplaats gebruiken. “Overal groeien kruiden, dus je kunt oogsten en het gelijk in je gerecht verwerken.” De pizzaoven is door de familie en bezoekers gemaakt met klei uit eigen poel en Marieke en Jeroen bereiden biologische ontbijtjes.

“Reserveren is wel verstandig, want steeds meer mensen willen de rust van de natuur ervaren tijdens hun vakantie. We hebben soepele annuleringsvoorwaardes, want niemand is zeker over de coronamaatregelen voor komende zomer.”

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE