Logo souburgschecourant.nl
Foto: Annet Eekman

Afhaalpunt is geen wondermiddel voor fietsenzaak

OOST-SOUBURG - Voor reparaties mocht rijwielhandel Boone in Oost-Souburg al open zijn. Nu mag eigenaar Peter Boone ook met een afhaalpunt werken, maar hij verwacht daar geen wonderen van. “Een fiets online kopen en afhalen... Je moet erop kunnen rijden om te weten of een fiets naar je wens is. Het is geen tosti-ijzer.”

In de wintermaanden is de verkoop bij fietsenhandels altijd minder. De coronacrisis maakt het er niet beter op. Richting de lente trekt de verkoop van fietsen en aanverwante zaken traditiegetrouw aan. De nieuwe collecties druppelen al binnen en dat loopt door tot mei, vertelt Boone. “We weten natuurlijk niet hoe lang de lockdown nog duurt, maar we hebben er vertrouwen in dat we de nieuwe fietsen wel verkocht krijgen.”


Gelukkig is het nu wel druk met reparaties, zegt Boone. “Daarmee zijn we van dinsdag tot en met vrijdag met z’n drieën bezig. Voor veel mensen is een fiets toch essentieel, bijvoorbeeld om naar het werk te gaan.”

Verhuizen

Daarnaast zijn er verhuisplannen voor de fietsenzaak, die nu nog te vinden is in de Buteuxstraat. Het pand in de Paspoortstraat, waarin vroeger de Marskramer huisde, is al aangekocht. “We hebben er vorig jaar al zo’n vier maanden verbouwd, tot december. Het ligt puur aan de coronamaatregelen wanneer we daarmee verder gaan. We hopen de nieuwe winkel na de zomer te kunnen openen.”