Logo souburgschecourant.nl
Levi en zijn moeder stippelen de route uit.
Levi en zijn moeder stippelen de route uit. (Foto: Nikki Weterings)

Levi wandelt 166 kilometer naar oma voor Ouderenfonds

VLISSINGEN - De twaalfjarige Levi Weterings uit Vlissingen besteedt zijn voorjaarsvakantie nuttig. Zaterdag (13 februari) begint hij samen met zijn moeder aan een wandeltocht om in zeven dagen bij zijn oma in Vught te arriveren. Met zijn wandeling van 166 kilometer haalt Levi geld op voor het Nationaal Ouderenfonds.


Moeder Noël, die de promotiecampagne van Levi’s initiatief faciliteert, vertelt dat Levi net even een rondje aan het wandelen is om zijn schoenen in te lopen. Dat is lef hebben, om ruim een week voor een monstertocht nog nieuwe schoenen in te lopen… Levi zit er niet mee. ”Ja, ze kwamen steeds niet binnen, maar nu wel. Heb er lekker mee in het bos gewandeld en dat ging prima.”

Oma

Het sportieve gezin Weterings telt naast vader en moeder vier kinderen. “Mijn tweelingzus Charlotte staat nu te balletten op de online-les en mijn broer voetbalt”, illustreert Levi. Hij, zijn oudere zus en hun ouders tennissen. “Van ons tweeën is mijn moeder de echte wandelaar.” Levi zocht op internet naar een goed doel om voor te lopen. “Het moest een onderwerp zijn dat te lijden heeft onder corona. We hebben gekozen voor het Ouderenfonds. En daar past deze tocht naar mijn oma natuurlijk heel goed bij. Oma staat het hele jaar voor ons klaar en doet veel voor ons. Als wij een tennistoernooi spelen, mogen we bij haar overnachten en ze brengt ons vaak naar wedstrijden.” 

Overnachten

Oma vindt de actie leuk, maar ook spannend vanwege de overnachtingen, vertelt Levi. Er ontsnapt hem een lichte zucht als hij eraan toevoegt: “Ze heeft nu al honderd keer gezegd dat, als het met de slaapplaatsen niet lukt, ze ons wil ophalen en de volgende ochtend weer naar het laatste punt wil terugbrengen.”

Alleen een slaapplaats in Breda wordt nog gezocht. Eigenlijk de ultieme slaapplaats in Breda. Levi is fanatiek tennisser én hartstochtelijk fan van tennisster Kiki Bertens. Hij zou haar graag onderweg ontmoeten. “Desnoods slaap ik op de bank”, lacht hij.

Streefbedrag

Na aankomst bij oma kunnen Levi en zijn moeder per trein huiswaarts keren. “Maar oma mag ons ook brengen, kan ik gelijk haar wens vervullen”, grijnst hij. Levi heeft duidelijk veel zin in de avontuurlijke tocht met zijn moeder. Hij houdt de teller van de donaties goed in de gaten. Het streefbedrag is duizend euro. Of en hoe ze het ook gaan volbrengen, Levi en moeder Noël hebben – nu al - een prachtige tijd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en doneren op Instagram @levi_weterings en https://acties.ouderenfonds.nl/actie/levi-weterings 

BIJDRAGE ERICA VAN STRIEN