Logo souburgschecourant.nl
Agenten gaan met politiehonden de bunker in.
Agenten gaan met politiehonden de bunker in. (Foto: Politie.nl)

Boetes en arrestaties bij feest met drugs in bunker

RITTHEM - De politie heeft zaterdag een feest in een bunker aan de Oostelijke Bermweg bij Ritthem beëindigd. 84 mensen zijn bekeurd. Twee mannen, uit Vlissingen en Hardinxveld-Giessendam, zijn gearresteerd.


Agenten kwamen het feest op het spoor nadat zij een uitnodiging ontdekten op sociale media. ‘De deelnemers verzamelden zich zaterdagavond bij een benzinestation langs de snelweg A58 bij Oost-Souburg’, aldus de politie. Zij trof in de bunker een grote groep jongeren aan. De aanwezigen werden een voor een naar buiten gehaald en kregen een proces-verbaal voor groepsvorming en het negeren van de avondklok. De twee mannen mochten na verhoor vertrekken, ook met een proces-verbaal op zak. In de bunker vond de politie drugs. Die zijn, samen met geluidsapparatuur, in beslag genomen.
‘Aan het eind van de actie werd de sfeer grimmig. De politie deelde enkele klappen met een wapenstok uit. Hierna keerde de rust terug en gingen alle jongeren weg.’ De politie heeft de gemeente Vlissingen gevraagd om de bunker op te ruimen.

n