Logo souburgschecourant.nl

Robin Vreeke is vrijwilliger op de dierenambulance

<p>Robin Vreeke is vrijwilliger bij de dierenambulance.</p>

Robin Vreeke is vrijwilliger bij de dierenambulance.

(

Foto: Jeroen van Opstal

)

OOST-SOUBURG - Woensdag (17 februari) is het ‘Doe Vriendelijk-dag’. Robin Vreeke is vriendelijk voor mens én dier. Maar liefst zo’n 25 uur per week zit de Vlissingse als vrijwilliger op de dierenambulance. Ze zet zich met hart en ziel in voor dieren in nood.

Stichting Dierenwelzijn Walcheren kreeg vorig jaar maart een gloednieuwe dierenambulance van stichting Dierenlot. Een oproep voor vrijwilligers om de ambulance te bemannen, sprak Robin (24) meteen aan. “Ik deed nog geen vrijwilligerswerk en dit leek me een mooie start, vanwege de interactie met dieren en andere mensen.”


Dierenvoedselbank

Begonnen bij de dierenvoedselbank van de stichting is ze nu afwisselend chauffeur en bijrijder op de dierenambulance. “Ik vind het super om te doen. Helaas heeft niet ieder verhaal een goede afloop, maar je bent altijd met z’n tweeën op pad en na vervelende zaken belt de vertrouwenspersoon om erover te praten.” 

Meldingen

Gelukkig zijn er ook veel succesverhalen. “Vorig jaar hebben we meer dan duizend dieren geholpen. Ik vind het ook mooi dat zoveel mensen zich bekommeren over het welzijn van dieren. Pas zat er een zwaan vast in het ijs en toen kregen we zóveel meldingen. ‘s Morgens had ik de zwaan losgekregen, maar ‘s middags zat ‘ie weer vast. Echt een pechvogel.” Uiteindelijk is de zwaan naar dierenopvang De Mikke in Middelburg gebracht. “We werken heel goed samen met De Mikke, net als met het dierenasiel. Fantastisch wat die mensen allemaal klaarspelen.”

Ook vrijwilliger worden bij de dierenambulance of dierenvoedselbank? Kijk op dierenwelzijnwalcheren.nl.