Logo souburgschecourant.nl
<p>Lisa Streppel uit Vlissingen versiert en verstopt keitjes.</p>

Lisa Streppel uit Vlissingen versiert en verstopt keitjes.

(Foto: Marielja ten Bruggencate)

Vlissingse Lisa maakt anderen blij met een kei

VLISSINGEN - In december vond Lisa Streppel uit Vlissingen beschilderde stenen in het Nollebos. “Ik heb er een meegenomen en thuis opgezocht waar het van was. ‘Kei Tof Walcheren’ heet de Facebookgroep en ik ben gelijk lid geworden. Inmiddels heb ik ruim 75 stenen beschilderd en weggelegd.”

Leden van Kei Tof beschilderen of versieren stenen en laten die zwerven in een park of in de stad. Vinders mogen de stenen meenemen. Ze kunnen de steen houden of verder laten zwerven voor een volgende vinder.


Kinderen

“Vooral kinderen vinden het leuk om stenen te zoeken”, merkt Lisa. “Aan kinderen van Kei Tof Walcheren en leerlingen van de basisschool waar ik werk heb ik gevraagd wat zij leuk vinden. Bekende figuren als Spiderman, Elsa en Olaf uit de film Frozen en pandabeertjes worden vaak genoemd. Die ga ik dan maken. Het duurt een paar dagen voordat een steen af is, omdat het tussentijds moet drogen. Na het verstoppen laat ik de kinderen weten waar ze moeten zoeken.” 

Trend

Het is leuk als de gevonden stenen in de Facebookgroep gemeld worden. Zo weet de maker dat de steen gevonden is en ziet een foto van de vrolijke vinder. Naast het laten zwerven kun je ook stenen maken voor een speciaal persoon. Lisa maakte stenen voor de zorgmedewerkers van het ziekenhuis. “Het is fijn om iemand iets te geven. Dat vind ik leuker dan voor mezelf iets schilderen. Maar meestal laat ik de stenen zwerven, want dat daagt kinderen uit om naar buiten te gaan. Ik hoop dat dit een trend wordt, want mensen worden hier blij van.”