Logo souburgschecourant.nl
<p>Jeannette Vrancken-Taffijn kreeg een lintje voor jarenlang vrijwilligerswerk.</p>

Jeannette Vrancken-Taffijn kreeg een lintje voor jarenlang vrijwilligerswerk.

(Foto: Peter Vrancken)

Jeannette Vrancken-Taffijn biedt graag een luisterend oor

WEST-SOUBURG - Jeannette Vrancken-Taffijn uit West-Souburg is een geboren helper.

De van origine Arnhemse had er al bijna twee decennia vrijwilligerswerk op zitten toen ze met echtgenoot Peter in 2000 in West-Souburg neerstreek. “De snelste manier om in een nieuwe omgeving te integreren en te aarden is je aansluiten bij een vereniging en vrijwilligerswerk oppakken”, zegt Vrancken lachend.


Uitbundig

Ze maakt deel uit van twee vrijwilligersgroepen op Walcheren. Voor de werkgroep Leven met Verlies (H. Maria Parochie op Walcheren) bezoekt ze mensen die een dierbare hebben verloren en daarover graag met iemand van de kerk in gesprek willen. “Ook in deze moeilijke tijd blijft de focus liggen op aandacht schenken en luisteren.” 

Bij WVO Zorg in Vlissingen maakt ze deel uit van de Bezoekwerkgroep Ter Reede. Daar gaat het om het bezoeken van ouderen die lijden aan dementie. Ze is nog vol van haar recente bezoek aan een dame in zorgcentrum Ter Reede. “Het was zó fijn om haar na driekwart jaar weer te zien. Eerst herkende ze me niet. Totdat ik dat mondkapje even af deed en begon te praten. Ze straalde en riep “Oh, Jeannette van de kérk!!”. Er lag daar een boek over Zuid-Bevelandse klederdrachten. We bladerden er samen doorheen. Na afloop bedankte ze me uitbundig voor mijn bezoek en voegde eraan toe “Wat fijn dat je met me gebeden hebt!”. Er zijn in deze tijd ook geen vieringen in Ter Reede. Dat maakt zo’n bezoek natuurlijk extra ondersteunend.”