Logo souburgschecourant.nl
Foto: Britta Janssen

Cursus ‘Politiek actief’ in Vlissingen

OOST-SOUBURG - De gemeenteraad van Vlissingen organiseert deze maand de cursus ‘Politiek actief’. Iedereen die politiek interessant vindt kan zich opgeven voor de gratis cursus.


De cursus wordt gegeven door Pro Demos en vindt plaats met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart. ‘Verschillende politieke partijen zijn op zoek naar nieuwe politieke lokale talenten’, laat de gemeenteraad weten.

De cursus is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Vlissingen, die willen weten hoe de politiek werkt. Welke actieve rol kunnen inwoners spelen? Wat bepaalt de rijksoverheid en wat de gemeente? Wat zijn de bevoegdheden van een gemeenteraad? Tijdens Politiek actief komen dit soort vragen aan bod. De cursisten gaan in gesprek met de raadsleden over hun ervaringen in de politiek. De voorzitter van de raad - de burgemeester - geeft ook een toelichting op zijn werk. 

Aanmelden

De cursus wordt digitaal gehouden op de dinsdagen 9, 16, 23 en 30 maart. Aanmelden kan via een mail naar de griffier van de gemeente; griffie@vlissingen.nl. ‘Vergeet niet om ook uw motivatie te vermelden.’