Logo souburgschecourant.nl
<p>&#39;Uitwaaien&#39; in Vlissingen.</p>

'Uitwaaien' in Vlissingen.

(Archieffoto: Ricardo Kievit/RK Fotografie)

Nat en onstuimig weekeinde voor de boeg

Het weekeinde verloopt nat en winderig, voorspelt Weeronline. ‘Op zaterdag valt er meer regen en waait het harder dan zondag.’


Zaterdagmiddag waait het aan zee soms stormachtig en in het hele land is er kans op zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. De middagtemperatuur ligt daarbij rond de 9 graden. 

Stormachtig

Zaterdagochtend trekt een regengebied van west naar oost over het land. Hieruit valt circa 2 uur lang regen en kan het soms flink doorplenzen. Later in de ochtend klaart het vanuit het westen even op, maar al snel volgen er weer buien. Zaterdagmiddag trekken felle buien in hoog tempo over het land. Hierbij is er kans op hagel, onweer en ook weer zware windstoten tot 90 kilometer per uur. Tussen de buien door schijnt kort de zon en wordt het 7 graden in het noorden tot 10 in het zuiden. De zuidwesten- tot westenwind is aan zee krachtig tot hard (kracht 6 tot 7) en mogelijk soms stormachtig (windkracht 8). 

Wisselvallig

In de nacht naar zondag trekt een neerslaggebied over het land. De temperatuur ligt hierbij rond een graad of 5. Op veruit de meeste plaatsen valt regen. Op zondag staan opnieuw buien op het programma. Wel zijn ze minder fel dan zaterdag. De wind is ook weer van de partij en waait uit het westen tot noordwesten. Landinwaarts waait het matig, aan zee vrij krachtig (kracht 5 tot 6). Het wordt 8 tot 9 graden.

Na het weekeinde blijft het licht wisselvallig met zeker maandag nog een flink aantal buien. Daarna wordt het rustiger met vaker zon. De wind zit in de noordhoek en voert relatief koude lucht aan. In de zon wordt het overdag 8 tot 10 graden.